Tot citind eu destul de des recomandarile de articole pe care Cristina Otel le face pe blog in mod constant, m-am trezit intrebandu-ma de ce nu mai fac si eu. Raspunsul ar fi ca intr-o vreme mi-a parut ca e ceva in plus pentru voi, ca fiecare are sursele lui de lectura si refuza sa mai citeasca ce mai adaug si eu.

Insa mi s-a modificat putin perceptia si intentionez sa fac o perioada mai lunga aceste recomandari, din urmatoarele considerente:

  • posibil ca eu sa gresesc cu parerea mea si este posibil ca voi chiar sa cititi cate ceva din ce selectez aici :);
  • imi doresc sa arat celor pe care ii citesc ca apreciez ceea ce fac, chiar daca uneori nu am timp sa las un comentariu. Vreau sa sprijin si eu, cu stropul meu, oamenii pe care ii citesc. E putin ceea ce fac in acest mod, dar daca adaug si comentariile, si un share pe Facebook si cate un articol de multumire, atunci ar putea insemna ceva mai mult si as fi bucuroasa sa sprijin oamenii care imi plac. Atat cat pot si eu.
  • sa strang intr-un singur loc articolele care m-au impresionat si sa pot reveni la ele mai usor;
  • oricum citesc mai mult decat scriu, asa ca acest articol il fac mai usor decat oricare altul. Win-win!

Sa trecem la treaba. Sunt articole ceva mai vechi, pentru ca intentia aceasta are ceva timp in spate si am pus o parte din linkuri incepand de prin luna mai. Dar sunt tare valoroase:

  1. Prima dragoste nu se uita nici in materie de profesii, asa ca intotdeauna va fi in mine un interes pentru scoala si copii. Ioana Marinescu a avut o idee excelenta sa caute mamici ce locuiesc in alte tari si sa le ia interviuri referitoare la sistemele de invatamant de acolo. Am devorat primul dintre ele, cel despre Anglia si am afirmat ca este cel mai bun articol pe aceasta tema, citit de mine pe net. Cu date concrete, pornind de la structura invatamantului, modul de inscriere, program, masa, disciplinele studiate si orice ne-ar mai putea interesa. Mi-a placut teribil. A urmat SUA, Germania, Franta si seria a continuat cu inca multe altele, ultimul fiind episodul 17 despre Spania. Franta este slabiciunea mea  in materie de tari si stil de viata, deci se intelege interesul cu care am citit. Mi-a placut si mai tare ca Anglia, daca poate fi ceva superior adjectivului teribil 🙂
  2. Ramanem tot la lucruri serioase, chiar daca vine vacanta repejor. Adica concediul, ca picii deja sunt in vacanta. E bine sa nu ne gandim ca mai avem mult pana la pensie. Va sfatuiesc din proprie experienta (ca si eu la fel faceam), bine ca m-am mai dezmeticit de niste ani si am inceput sa fac catinel, cate un pas. Iulia ne da 10 solutii la care e bine sa ne gandim mai din timp.
  3. Ana a scris doua articole emotionante, la primul am plans si i l-am citit si baiatului meu. Mare si grozav  🙂 cum e el, a reusit mereu sa empatizeze cu cei mai mici. Chiar ii plac copiii si a fost foarte marcat de ce a auzit. Este prima oara cand mi-a spus ca desenele animate au o influenta negativa asupra multor copii. A observat chiar si el. In ciuda faptului ca ne straduim cat putem, intotdeauna apar provocari care te surprind si te incremenesc. De citit si de parinti si de bunici, primul pas ca sa ii ajutam este sa intelegem prin ce trec copiii nostri. Articolul este aici. Al doilea este despre primele-1-000-de-zile.
  4. Raluca Loteanu a scris un articol foarte util despre calatorii, ca tot e vremea lor. Articolul este pe blogul ei in engleza, sper ca nu e o problema, sunt informatii foarte utile acolo.Tot de la Raluca este si fotografia si trimit multumiri!
  5. Draga mea de Bianca ma impresioneaza mereu.
  6. Despre scrierea creativa asa cum o preda Liviana Tane, mi-a placut acest articol.
  7. Tot despre scris, niste sfaturi de la Haruki Murakami.

Cam atat pentru azi. Mai aveam cateva in minte, dar mai opresc si pe alte zile, ca doar nu au intrat in sac. Zilele 🙂 . Si nici articolele, chiar daca bate un vant de vacanta prin blogosfera. Nici pe mine nu ma ocoleste.

Sa imi spuneti cum va plac alegerile mele!


Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi!

Dacă vă place ce citiţi aici, dacă vă e de folos sau vă impresionează cu ceva, vă puteţi abona la blog în casuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.