Saptamana trecuta nu am mai publicat meniul pentru simplul motiv ca nu am apucat sa il fac 🙂 Sambata fusesem la evenimentul organizat de Digital Parents Talks si duminica am fost sa fac cumparaturile, fara lista.
Mi-am zis ca voi lua ce imi face cu ochiul in magazin si mai departe ma organizez acasa. Am luat doi pui mari, asa cum ma sfatuise o femeie in comentariul de la ultimul meniu pe care l-am scris (articolul catre care am pus link este excelent, cititi-l ca avem de invatat). Apoi am cumparat tot felul de legume congelate si radacinoase pentru salate.
Am portionat puii si i-am pus in congelator. Am consumat doar pulpele si ieri am facut o ciorbica din spate si aripi. Asta a fost toata carnea consumata in cursul saptamanii, au ramas pieptii pe care ii voi gati astazi cu fasole verde la tigaie. Cu usturoi, evident.
Mi-a mai ramas si o punga de ciuperci, fac pentru miercuri o tocanita cu mamaliga. Vom avea post tot miercurea si vinerea, nu reusesc sa tin niciodata tot postul si nu mai vreau sa ma necajesc din cauza aceasta. Sper ca odata sa imi iasa, dar nu ma mai necajesc acum cu ceva ce nu reusesc sa fac. Cand voi reusi, o sa ma bucur, momentan aleg doar sa nu ma mai supar.
Nu a fost prea organizata bucatareala mea in saptamana trecuta si probabil nici aceasta nu va fi, ca iar nu am lista si lucrurile stabilite complet. Nu ma necajesc nici pentru asta, fac si eu cat pot si ma bucur de ceea ce imi iese 🙂
Apropo de ce iese, ma mai gandeam si la faptul ca in toata saptamana trecuta am scris un singur articol, acela despre cum ne descurcam cu haterii.
Daca l-ati citit, ati vazut ca nu este un articol despre ura, ci unul care te orienteaza ce sa faci cand ai parte de ei. Intalnirea a fost placuta, in ciuda subiectului cu care nu iti doresti sa te intalnesti 🙂
Aveam in plan sa mai public un articol scris mai demult. L-am recitit si am renuntat la el. Am constatat ca scriu articole luuuungi, motiv pentru care uneori imi vine greu sa mai scriu. Am senzatia ca urmeaza o treaba ce va dura prea mult, uneori ideile nu sunt prea bine structurate. In final, nici mie nu mai imi place ce iese 🙂
Mai bine nu le public, si gata. Ma gandesc ca toata lumea are ciorne prin blog, asta este, uneori scriem doar de dragul exercitiului.
In concluzie, saptamana a fost cam lipsita de organizare.
Dar a fost plina de flori. Casa noastra a avut vaze cu flori peste tot, prin fiecare camera.
Intr-o parte imi zambeau niste orhidee, in alta lalele roz. O camera era parfumata de zambile si acolo unde stau cel mai mult stralucea puternic galbenul unui maaare buchet de narcise.
Amuzant este ca unele erau luate pentru Mihnea, ca sa ofere fiecarei fete cate un fir de floare. A refuzat, mi s-a parut ca este chiar putin stresat, asa ca a dus doar martisoare. Ciudat mi s-a parut, nu ma gandisem ca ar fi inconfortabil pentru el.
Initial am insistat ca ideea mea este foarte frumoasa, dar simtind rezistenta lui, am ales sa ne bucuram noi de flori 🙂
Toata saptamana le-am ingrijit cu drag si am avut un inceput de primavara memorabil!
O saptamana frumoasa si o primavara plina de flori si bucurii sa avem cu totii!
P.S. Orhideele din poze, sunt cele de de la serviciu, ca iar s-au umplut de flori.
ce frumoase florile! si la mine au inceput sa infloreasca orhideele, un an le-a luat sa se adapteze la casa noua! Asa de dragi imi sunt! pt generozitatea de culori si formele sofisticate.
Cat despre meniu, felicitari! Sa imi zici cum a iesit bugetul cu asta! Si sa incerci pieptul de pui (sau muschi file) sa il faci la tava sa ai de portionat pt sandvisuri, cu siguranta ca iese mai ieftin si mai sanatos, doar ca nu am vreo reteta de recomandat ca nu am facut de muulti ani asta.
Sunt superbe si imi e drag de ele de nu mai pot 🙂 Doar ca sunt la serviciu, acasa nu infloresc deloc. Pana la urma, 5 zile pe saptamana sunt aici mai mult timp decat in casa, asa ca ma bucur oricum.
Multumesc pentru sfat si sfaturi, voi calcula si varianta asta. Nu am avut timp sa fac socotelile pentru ca am luat multe produse din categoria nealimentara si trebuie sa le scad pe acelea. Cu pieptul de pui si muschiulet de porc am avut incercari si o vreme i-am dat asa la scoala, pana ce s-a plictisit si a cerut si altceva. Acum am ceva timp de cand ii iau din comert sunca presata sau muschi file, o sa incerc sa revin la vechiul obicei. Eu le firbeam cu multe condimente si ierburi aromate, dupa care le puneam putin si la cuptor.
Ma bucur si zambesc la gandul buchetelor tale 🙂 O casa plina de flori inspira ganduri optimiste. Saptamana buna, Mihaela !
Si eu am zambit mult. Si continui sa o fac gandindu-ma la gradina ta. Saptamana frumoasa sa aveti!
🙂 ce bine le merge! superbe flori! 🙂
stii cat as vrea sa le mearga la fel si celor de acasa 🙂 Ma bucur mult ca iti plac!
Superbe pozele cu orhidee!
Si linkul lasat de tine e interesant si util!
Multumesc mult si o saptamana minunata, draga Mihaela!
Multumesc frumos, Suzana! Ai vazut ce de trucuri la care nici nu ma gandisem? Este super-organizata, stie si aplica o tona de informatii.
Casa plină de flori aduce bucurie și gânduri bune, când pleci te gândești cu ușurare că vei reveni și te întorci cu drag acasă.
Să ai o primăvară frumoasă! ☺
Ma uit la narcise ca sunt frumusele chiar si cand sunt uscate. Pe celelalte le-am aruncat, dar narcisele le mai tin o zi 🙂
O primavara frumoasa iti doresc si tie, draga Zina!