Sunt putin in intarziere, dar vreau sa incercam un meniu usurel de noiembrie, post si putin timp disponibil. Postul va fi pentru noi, lui Mihnea ii fac si cate ceva de dulce. Alt Meniu saptamanal de post.
Vreau sa fac mai multa salata, nu mancam suficiente fructe, asa ca ma straduiesc sa compensam cu salate. Acum doua, trei saptamani, am introdus la greu guliile. In cea mai simpla varianta posibila, adica çea de salata. O curatam, o dam pe razatoarea mare, adaugam un strop de ulei, otet, sare, piper si oregano si obtinem o salata delicioasa. Simpla si foarte rapida, a avut succes maxim.
Saptamana trecuta, dar si inainte, am tot facut salata de sfecla rosie. Aproape la fel de usoara, doar ca mai necesita fierbere/coacere. Desi merge si cruda dar in combinatie cu alte radacinoase. Lui Mihnea nu ii place foarte mult, dar tot o voi pastra in meniu.
Meniu de noiembrie in post
Luni
ciorba de cartofi
salata cu cartofi fierti, sfecla murata, ceapa si ton
Marti
ciorba de cartofi
mancare de mazare
salata de gulii
Miercuri
mancare de mazare
salata de radacinoase crude
Joi
ciorba de fasole
paste cu sos de rosii si ciuperci
Vineri
ciorba de fasole
tocanita de legume cu mamaliguta
Sambata
macrou la cuptor si garnitura de cartofi natur
salata de gulii
Duminica
salata de vinete
file de cod in crusta de verdeturi cu sote de broccoli si conopida
placinta cu mere
Pentru dimineata si desert: tofu, pate de post, cereale cu piure de banane, pasta de masline, hummus, compot de prune, fructe proaspete si uscate, nuci, migdale, alune.
Incearca sa pui si cuburi de mere ( stropite cu zeama de lamaie din belsug ) la salata de sfecla fiarta sau coapta. Si o mana de miez de nuca. Poate asa o sa-i placa mai mult lui Mihnea.
Ti-am mai spus, ca ai toata admiratia mea pentru organizare. As vrea sa iti calc pe urme 🙂
Iar tu ai toata admiratia mea referitor la organizarea din gradina 🙂 Multumesc pentru idee, cu mar sunt sanse mai mari sa-l ademenesc. Nucile nu ii plac foarte tare, dar mie imi pare foarte interesanta aceasta combinatie, sigur o voi incerca!
Si eu te admir pt or ganizare: super tare esti cu meniul pe zile si in fiecare zi altceva – eu fac in mare si apoi gatesc dupa chef (adica meniul de joi vine marti etc), unele le fac pt 3 zile.
Si admir si ca tineti post cu totii. In casa la mine doar eu tin postul (si cand nu am ce manca adecvat nu mananc).
Ai incercat sa calculezi si pretul pe saptamana?
Noi mancam des salate, in fiecare zi avem chestii crude. La sfecla doar eu o consum in casa, asa ca am decis sa o consum cruda si mi se pare super buna. Cu nuca si mar nu am incercat dar ia sa dau o sansa – multumim Dani de inspiratie.
Gulia noi o mancam ca pe mar: tai bucati si presar sare (nu mereu) si o rontaim asa 2-3 gulii pe saptamana (la fel rontzai si conopida).
Tot pt chestii crude poti incerca o supa gaspacho. Eu o fac vara – dupa gust.
Multumesc, o femeie1 Nu sunt eu chiar asa de organizata pe cat pare, sunt multe aspecte care nu imi ies cum as vrea si la care multe se pot imbunatati. De admirat, stii ca si eu am acelasi sentiment in ceea ce te priveste, ia sa facem noi un schimb de experiente si iesim amandoua in castig:) Nu sunt chiar in fiecare zi mancaruri total diferite, am ciorbele cate doua si la fel si mazarea. A fost o vreme cand am avut chiar asa cum spui tu, dar acuma zic sa mai usurez putin lucrurile si mai las unele si pentru doua zile. Am incercat si sa fac preturile, am avut meniurile acelea de 55 lei/pers. Tot imi zic sa mai fac asta si tot mereu ma mai iau cu altele si ramane treaba neterminata 🙂
Sfecla cruda o mai pun si eu in salatele de cruditati, alaturi de alte radacinoase. Dar nu mi se intampla mereu, uneori nu o am in casa. Gulia o mancam si eu ca pe mar, dar baietii casei nu se prea se dadeau in vant(poate ca si din cauza ca nu le-o puneam sub nas) si mi-a venit ideea aceasta care a fost foarte bine primita! Gaspacho vreau si eu sa fac, de vreo doua veri tot vreau…
sa ne scrii despre incercari, da? 🙂
Da, sigur ca da! Am mai studiat aseara ceva retete su sfecla si vreau sa le incerc si pe acelea. Dar tot cea indicata de Dani ramane cea mai interesanta!