Sunt putin in intarziere, dar vreau sa incercam un meniu usurel de noiembrie, post si putin timp disponibil. Postul va fi pentru noi, lui Mihnea ii fac si cate ceva de dulce. Alt Meniu saptamanal de post.

Vreau sa fac mai multa salata, nu mancam suficiente fructe, asa ca ma straduiesc sa compensam cu salate. Acum doua, trei saptamani, am introdus la greu guliile. In cea mai simpla varianta posibila, adica çea de salata. O curatam, o dam pe razatoarea mare, adaugam un strop de ulei, otet, sare, piper si oregano si obtinem o salata delicioasa. Simpla si foarte rapida, a avut succes maxim.

Saptamana trecuta, dar si inainte, am tot facut salata de sfecla rosie. Aproape la fel de usoara, doar ca mai necesita fierbere/coacere. Desi merge si cruda dar in combinatie cu alte radacinoase. Lui Mihnea nu ii place foarte mult, dar tot o voi pastra in meniu.

Meniu de noiembrie in post

Luni

ciorba de cartofi

salata cu cartofi fierti, sfecla murata, ceapa si ton

Marti

ciorba de cartofi

mancare de mazare

salata de gulii

Miercuri

mancare de mazare

salata de radacinoase crude

Mere coapte

Joi

ciorba de fasole

paste cu sos de rosii si ciuperci

Vineri

ciorba de fasole

tocanita de legume cu mamaliguta

Sambata

macrou la cuptor si garnitura de cartofi natur

salata de gulii

Duminica

salata de vinete

file de cod in crusta de verdeturi cu sote de broccoli si conopida

placinta cu mere

Pentru dimineata si desert: tofu, pate de post, cereale cu piure de banane, pasta de masline, hummus, compot de prune, fructe proaspete si uscate, nuci, migdale, alune.