Dintre reţetele mele speciale, folosite la ocazii festive, salata cu pui si ciuperci este aperitivul cu cel mai mare succes.
Salata cu pui si ciuperci este chiar delicioasă, toti musafirii nostri sunt de aceeasi parere. Ba mai mult, de fiecare dată, ma cearta baietii mei ca am facut prea putina.
Nu se face nici greu, doar cu maioneza ne batem putintel capul si asta doar daca nu o facem cu mixerul.
Ingrediente:
- 700 g piept de pui dezosat
- 600-700 g ciuperci proaspete
- 800 g castraveţi muraţi
- puţină sfeclă roşie pentru decor
- 2 ouă
- 250 ml ulei
- o jumătate de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare salata cu pui si ciuperci
1. Speli bine pieptul de pui şi îl fierbi la foc mic.
2. Speli, cureţi şi tai ciupercile în bucăţi mici. Le pui pe foc într-o tigaie mai mare şi le laşi până scade toată zeama.
3. Toci castraveţii muraţi la dimensiune egală cu cea din salata de boeuf. La fel procedezi şi cu pieptul de pui, după ce s-a fiert şi s-a răcit.
4. Fierbi unul din cele două ouă şi faci maioneza folosind un gălbenuş fiert şi unul crud, uleiul şi jumătatea de lămâie. Eu fac mereu maioneza în casă, chiar dacă îmi răpeşte ceva timp in plus.
5. Amesteci omogen ciupercile cu castraveţii muraţi şi pieptul de pui. Adaugi sare si piper după gust. Pui toată maioneza şi amesteci din nou.
6. Întinzi compoziţia pe un platou sau o pui într-un castron şi decorezi după propria imaginaţie. Eu am folosit cateva făşiuţe de sfeclă si nu am vrut să mai acopăr cu un strat de maioneză din motive de calorii, evident 😉
Poftă bună daca va hotarati sa incercati salata cu pui si ciuperci!
Va multumesc ca imi sunteti alaturi si va rog sa raspanditi si voi aceasta reteta, daca va place!
Si daca ce gasiti aici vă e de folos, va place sau vă emoţionează/pune pe gânduri, vă puteţi abona la blog în casuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.
Similare
Cu ciuperci si maioneza umplu de obicei gogoselele de choux destinate pentru aperitiv. Data viitoare cand fac supa de pui o sa-mi amintesc reteta ta 🙂
Sa imi spui daca o faci si iti place, la noi are mare trecere! Este o reteta pe care o am de la fosta mea directoare si cand am auzit prima data ingredientele, ma intrebam cum o fi. Insa ne-a placut asa de mult ca a intrat in categoria de retete favorite ale casei.
ce minunat suna! as face sa am pt 2-3 zile. Oare merge cu iaurt in loc de maioneza? ( evident din motiv de calorii)
Mă găndesc eu că ar merge amestecate. As încerca şi eu, că nu mi-a trecut prin cap până acuma.
si eu tot la folosirea excesului de carne de la supa m-am gandit 🙂