Dacă tot am făcut lista de alimente sanătoase, atunci sa o aplicăm!

În acest meniu, voi încerca să folosesc pe cât posibil alimentele din listă.

Să vedem deci, care va fi următorul meniu:

LUNI
dimineaţă
cereale cu lapte +nuci, alune, stafide si seminţe de dovleac
prânz
ciorbă de curcan
măncare de mazăre proaspătă cu carne de viţel
MARŢI
dimineaţă
pâine, brânză de capră, unt, ceai de plante
prânz
ciorbă de curcan
piept de pui la grătar
salată de roşii cu verdeţuri
MIERCURI
dimineaţă
cereale amestecate cu piure de banane si căpşune

prânz
salată de vinete
macrou la cuptor şi cartofi natur
salată de varză cu mărar şi pătrunjel
JOI
dimineaţă
lapte cu unt şi gemprânz

placintă cu brânză
cotlet de porc la cuptor cu legume

VINERI

dimineaţă
arpacas fiert combinat cu fructe, nuci şi stafide

prânz
supă cremă de linte
salată de cartofi cu castraveţi muraţi şi ton

SÂMBĂTĂ

dimineaţă

ouă fierte, branză de capră, castraveţi

prânz
supă cremă de linte
friptură de viţel cu cartofi evantai
fatoush

DUMINICĂ
 inspiraţie de moment  
Desertul şi gustările dintre mese vor consta în: fructe proaspete, curmale, stafide, nuci, compot, iaurt grecesc cu fructe proaspete. Sâmbătă seara sau duminică o să fac o tartă cu căpşune şi ananas.
Lista de cumpărături va conţine o parte semnificativă din alimentele sănătoase:
– carne: de curcan, viţel, piept de pui, cotlet de porc
– peşte: macrou, ton
– lactate: lapte, unt, brânză de capră, brânză de vaci, iaurt grecesc
– ouă, foi de plăcintă, borş
– legume şi verdeţuri: cartofi, mazăre, linte, ţelină, păstârnac, morcovi, varză, vinete, dovlecei, ardei, ciuperci, roşii, castraveţi, salată verde, ceapă verde si uscată, spanac, pătrunjel, mărar, castraveţi muraţi
– cereale (arpacaş, fulgi de ovăz şi orz), seminţe de dovleac, seminţe de floarea soarelui, migdale, stafide, alune, nuci, mere, banane, căpşune.
O săptămână frumoasă, tuturor!