Dupa atatea postari despre economisire, ca am scris ceva la ele 🙂 ar fi cazul sa mai schimb registrul, nu? Am terminat pentru o vreme cu tema aceasta, practic am repetat o saptamana a finantelor personale.
A venit vremea sa mai fac un nou meniu saptamanal, ar cam fi cazul dupa atata pauza. Nu reusesc sa il fac in fiecare saptamana, dar periodic ma apuca dorul de el. Mai des decat scriu pe aici, caci sunt si saptamani in care apelez la unul din cele vechi sau la cele scrise prin alte parti. Pe la piata nu am mai trecut de mult, asa ca voi programa multe salate, ca sa nu planga Piata Obor de lipsa mea 🙂
Inainte de meniul saptamanii, as vrea sa va invit pe la prietena mea Iuliana, care a facut un cadou frumos pentru noi toate: un format pdf de meniu, dragut si feminin, pe care il puteti descarca in calculator si apoi il puteti printa oricand. Este necompletat, fiecare isi trece ce vrea. Mi-a placut mult si faptul ca a introdus si rubrica de alimente necesare, astfel incat pe o foaie se trece si lista.
Si acum meniul saptamanii:
LUNI
supa crema de cartofi cu sunca
piept de pui la gratar
salata tabouleh (reteta si poza tot de la Iuliana)
salată de crudităţi
salata de cartofi cu peste
salată de verdeturi
VINERI
ciorba de fasole
macrou la cuptor cu salata de sfecla roşie
SÂMBĂTĂ
guacamole
lahmacun (pizza turceasca)
plăcintă cu mere
Nu pricep ce are azi blogul,de trei am pus linkurile catre Iuliana si cand dau salvare dispar. Daca nu reusesc formatul d meniu in pdf este aici: http://bucate-aromate.ro/2016/03/meniu-de-post-si-un-mic-dar-pentru-voi/ si il copiati voi. Iar reteta: http://bucate-aromate.ro/2016/04/salata-tabouleh-cu-quinoa/
Imi pare rau!
Aici le-a luat, iar in text nu vrea nicicum, este ticnit de tot.
Super! Si eu mi- am facut meniu de ceva vreme,este mult mai usor asa, ai impresia ca treaba este pe jumatate facuta,sper sa postez si pe blog , poate se inspira cineva.O saptamana frumoasa sa aveti!
Sa stii ca uneori ma si enervez. Mi se intampla ca in saptamanile in care nu il fac sa ma mai intrebe cate o colega ce gatesc, asa, ca sa se inspire si ele. Si raspunsul meu si pentru ele si pentru mine este ca habar nu am. Apoi ma gandesc in drum spre casa, intru la Mega Image dupa cumparaturi, pierd vremea pe acolo si gatesc tot cam aceleasi lucruri. Asta in conditiile in care am teancuri de reviste cu retete, nu mai vorbesc de net si tinand cont de faptul ca imi pare total absurd sa rotesc aceleasi 10 feluri de mancare cand bucataria lumii si retetele sunt inepuizabile. Cand scriu un meniu lucrurile se desfasoara mai bine. Nu perfect, dar clar mai bine.
Ne suprapunem cu ciorba de fasole. Doar ca eu in ziua a doua o sa adaug in ea o cescuta de orez.
Adica faci meniuuuu? Orez nu am pus niciodata, nu stiu cum e 🙂 Dar pot incerca 🙂
Fac meniu in linii mari 🙂 Mai si improvizam.
Si nu-i asa ca e ceva mai simplu cand stii ce ai de cumparat?
Hehe, multumesc de recomandare 🙂 Mi-ai dat un impuls sa incep si eu din nou sa ma organizez, caci de cand s-a terminat postul am abandonat meniul sapatamanal si nu e bine fara el. Cheltuim mai mult si mancam haotic.
Mi-am scos mai multe formate la imprimanta sa le am la indemana, sa nu cumva sa gasesc motiv sa nu fac meniul. Dar uite ca lenea n-are nevoie de motiv, apare pur si simplu :)) Pup!
Cu placere!!! Da, da, lenea asta vine nechemata peste oameni:)
Si noi am executat o portie dubla de guacamole, ciorba de rata e pe terminate, vom face si noi de fasole. Placinta va fi cu branza.
Spor in toate!
Spor si tie, Mihaela! Ciorba de rata nu am facut niciodata, de fapt rata nu prea este prezenta in meniurile noastre. De cate ori am facut mi-a parut prea grasa, iar astia ai mei au strambat din nas. Dar tot o sa perseverez 🙂
Am avut rata de tara, nici noua nu ne place sa mancam foarte gras, pana sa adaug legumele la ciorba am spumuit foarte bine, cand am facut la cuptor am pus rar grasime (ulei) extra.
Mihaela, nu mai sunt foarte sigura, dar eu zic ca nu am pus deloc grasime. O sa mai fac, cu siguranta asta.
fur meniul de luni, neaparat!!!
Nici nu e nevoie de furat, ca este oferit cu drag 🙂
da-i ratzei o sansa! dar cand e frig. Rata merge perfect cu orezul romanesc. Eu facui si cu suc de portocale. La bors de rata … nu m-am bagat, e gustul prea bogat.
Pai cu portocale am facut-o si eu si am adunat de-a grasime… Da, mai fac, sigur ca fac
Acum vad noua ‘casa’ prima data. Ai facut o treaba minunata 🙂
Super meniul saptamanal. Tre’ sa ma mai inspir si eu de pe aici.
Ooooo, multam frumos! Mai am o tona de chestii de facut si imi pare ca merge greu de tot. Am participat cu drag la MFC si am pus o multime de poze la fiecare postare. Acuma sunt toate pe blogspot si trebuie sa le transfer pe worpress, avand grija sa pun etichete, sa redimensionez, sa mai editez una-alta. Si imi pare ca se incarca foarte greu. Si as vrea sa pun poza aia semnificativa pe o parte, micuta ca sa intre si text. Si nu reusesc sa le dau de cap. Dar am facut bine ca am tranferat, multam!
Bine-venit meniul săptămânal! Mulțumiri!
Zi frumoasă, Mihaela!