Am gasit fotografiile acestea printre altele si mi-a venit ideea ca poate mai sunt oameni ce nu stiu cum se fac merele coapte 🙂 sau poate au uitat de ele. Indiferent de motiv, pana la urma nu am rezistat ispitei de a va arata niscaiva poze si de a va invita sa parfumati casa cu aroma de mere si scortisoara. Foarte potrivit sezonului, nu-i asa? Un desert simplu, sanatos si parfumat.
Ingredientele sunt dupa chef, adica fie nuci, fie dulceata, fie alte fructe din compot, fie combinatii din ele. Musai garnisite cu ceva coaja de lamaie sau scortisoara! Daca umplutura depinde de continutul camarii sau al frigiderului, merele sunt un must, vorba englezului 🙂
Mod de preparare a merelor coapte
1. Obligatoriu ne straduim sa facem o poza frumoasa cu mere insiruite 🙂
2. Taiem capacele si le punem deoparte…
3. Scobim merele cu grija sa nu le gaurim chiar de tot.
4. Le umplem cu ce ne place. Spre exemplu bucati de gutui din compot, nuci si coaja rasa de lamaie. Plus un praf de scortisoara…plus un strop de zahar..cu sau fara capacele:
Sau cu fructe din dulceata, sau cu visine congelate.
5. Le tinem in cuptor pana se inmoaie complet, in functie de marimea merelor si puterea cuptorului. Cam 30 de minute la antichitatea mea. Rezultatele pot arata asa:
Yummy!!!
Arata super si sunt foarte gustoase!
Imi plac merele in orice combinatie, asa coapte sunt sanatoase ca nu avem nici zahar si nici faina si nu ingrasa! 😀
Se fac foarte simplu si sunt cu adevarat bune!
Ne-a pocnit inspiratia cu poastarile culinare, eu nu am avut reteta dar mi-am prezentat mancarea de ieri :)))
Un we frumos sa aveti, pup cu drag!
chiar delicios…si ce miros ramane in casa!!!
Ne plac merele in orice forma. Crude, coapte, compot si in placinta 🙂 Eu le pun intregi la cuptor, nu mai curat nimic. Eventual presar zahar tos. Si imi place sa le servesc apoi cu un mot de frisca sau iaurt frecat cu miere si coaja de lamaie. Cel mai simplu desert 🙂
oooo le-am si uitat gustul din copilarie!!! Super idee si sugestie!!!! Ioana 🙂
Si noua ne plac merele pe post de desert. Din pacate, eu si cu Mihnea nu le consumam si crude in cantitate suficienta, asa ca le fac mai dese preparate, asa coapte sau placinta sau compot. Sotul meu mananca ff multe proaspete, nepreparate si bine face. Eu tot zic sa ii urmez exemplul si raman cu zisul. Am trecut repede si am vazut mancarica ta, doar ca sunt pe foarte mare fuga, am multa treburi astazi, diseara si maine merg la workshopurile surorii mele. Weekend frumos sa aveti si voi! Printre atatea narcise, cu siguranta asa va fi:) Pup!
Miros de iarna parfumata. Si se fac si usor, daca nu stai sa faci si poze si alte aranjamente 🙂
Cel mai simplu este asa cum spui tu, eu le-am mai complicat oleaca :)Iaurt frecat cu miere si coaja de lamaie scrie pe urmatoarele mele mere coapte. Am zis!
Chiar ma bucur ca ti le-am reamintit si sper sa miroasa si bucataria ta a mere coapte cat de curand. Daca sotul meu nu le-o fi terminat pe toate, maine seara pun si eu cateva in cuptor. Intregi si cu iaurt frecat cu mere si coaja de lamaie!!! Pup, Ioana! Sa treci pe la Dani si pe la Luiza, sa vezi cum infloresc narcisele in ianuarie, pe meleaguri insorite si calde. Sunt tot iubitoare de flori ca si tine.
Nici noi nu mancam suficiente mere, cel mai bine adaug merele sub forma de sucuri proaspete dar e multa bataie de cap cu curatatul storcatorului apoi :))
Le mai strecor si in terciul de ovaz, le mai fac si calite, ies foarte bune si calite!
Bine, moartea mea sunt cocaturile cu mere dar pe astea le evit haha!
Spor la alergat atunci haha! :))
Imi plac foarte mult. Eu le umplu cu miere, nuca si presar scortisoara. Daaa, e un desert sanatos si buuuun.
Și nouă ne plac. Și mai fac mic-dejun iarna cu mere coapte.
Iaurt gras+fulgi de ovăz+miere+nuci tăiate mărunt+bucăți de mere coapte+un praf de scorțișoară. La noi e tare savurat. 🙂 Weekend fain! 🙂
Nu am facut niciodata asa ceva! Eu am pus doar mere taiate cu scortisoara la cuptor. Ideea ta e fooorte delicioasa!
Weekend aromat sa ai!
delicios articol :))
pup draga mea :-* un start bun in weekend!
Am citit pe multe site-uri pentru copii că merele coapte pot fi oferite celor mici, mai ales după vârsta de 1 an. O să încerc rețeta ta și îți spun dacă i-a plăcut fetiței mele. 🙂
Merele coapte sunt si preferatele mele! le facem cat de des putem!