DSC08698

Revin la meniul saptamanal de post pentru toamna – iarna cu o a doua varianta, cred eu, mai simpla decat prima.

Spun asta deoarece randul trecut mi-am propus sa incerc si mancaruri noi pentru mine, unele au avut succes in casa, altele nu chiar. Mie imi place sa experimentez retete noi, ca este plina lumea, Internetul si revistele cu mii de feluri de mancare, dar acestea necesita si putina acomodare, nu intotdeauna ne place un gust nou din prima incercare.


Insa motivul pentru care imi propun un meniu simplu in aceasta saptamana nu are legatura cu faptul ca baietii mei nu s-au omorat cu toate felurile de mancare noi, ci cu faptul ca voi avea o saptamana cam aglomerata. In aceasta situatie prefer sa fac mancaruri bine stiute, nu sa stau cu revista in mana in timp ce gatesc 🙂

Asadar, retete simple si cunoscute de toata lumea voi pregati saptamana aceasta. Nu imi propusesem sa fie si economic, dar asa mi-a iesit, avand in vedere ca ingredientele principale sunt ieftine si la indemana: fasole, cartofi, varza, radacinoase, sfecla, paste, spanac si masline. Maslinele nu sunt chiar ieftine, dar am vazut o oferta buna la Billa, o reducere de mai mult de jumatate, asa ca am un drum pe la ei. Nici ciupercile si broccoli nu sunt ieftine precum cartofii, dar tot oferta Billa este buna si la broccoli, iar ciupercile le luam cu cat or fi, ca doar nu o sa cumpar absolut totul doar la oferta 🙂

Luni
ciorba de fasole cu varza murata
orez cu legume, salata verde cu rosii
Marti
 ciorba de fasole cu varza murata
mancare de mazare, salată de cruditati

 

Miercuri
placinta cu spanac si tofu
mancare de cartofi cu masline, salata de sfecla
 
Joi
bors de sfecla
mancare de fasole verde, salata de varza rosie

 

Vineri
  bors de sfecla
paste cu ciuperci si broccoli
salată de castraveti
Sambata
salata  orientala cu maioneza de post
placinta cu mere
Pentru duminica folosesc inspiratia de moment, iar ca dulce as face niste mere coapte.
Desertul din cursul saptamanii va consta in fructe proaspete si uscate, nuci, alune, stafide. Dimineata voi  face clasicul meu mic dejun din arpacas si fructe alternat cu zile cu tofu si zile cu cereale cu nuci, stafide si tot felul de seminte. Toate aromate cu scortisoara si inmuiate în piure de banane, suc proaspat de portocale sau compot de prune. Pentru Mihnea voi mai completa cu piept de pui la gratar, la doua-trei zile si cate o omleta sau oua fierte la micul dejun din week-end. In cursul saptamanii, asa cum am mai scris are la pachet sandvisuri, placinta si o zi bani cu care isi cumpara ce vrea el.
Alte meniuri grupate sau nu pe teme, gasiti aici:
meniul saptamanal de 55 de lei cu tot cu liste de cumparaturi si preturile acestora
Va doresc o saptamana usoara si cu spor in toate!
Mihaela Damaceanu