Revin la meniul saptamanal de post pentru toamna – iarna cu o a doua varianta, cred eu, mai simpla decat prima.
Spun asta deoarece randul trecut mi-am propus sa incerc si mancaruri noi pentru mine, unele au avut succes in casa, altele nu chiar. Mie imi place sa experimentez retete noi, ca este plina lumea, Internetul si revistele cu mii de feluri de mancare, dar acestea necesita si putina acomodare, nu intotdeauna ne place un gust nou din prima incercare.
Insa motivul pentru care imi propun un meniu simplu in aceasta saptamana nu are legatura cu faptul ca baietii mei nu s-au omorat cu toate felurile de mancare noi, ci cu faptul ca voi avea o saptamana cam aglomerata. In aceasta situatie prefer sa fac mancaruri bine stiute, nu sa stau cu revista in mana in timp ce gatesc 🙂
Asadar, retete simple si cunoscute de toata lumea voi pregati saptamana aceasta. Nu imi propusesem sa fie si economic, dar asa mi-a iesit, avand in vedere ca ingredientele principale sunt ieftine si la indemana: fasole, cartofi, varza, radacinoase, sfecla, paste, spanac si masline. Maslinele nu sunt chiar ieftine, dar am vazut o oferta buna la Billa, o reducere de mai mult de jumatate, asa ca am un drum pe la ei. Nici ciupercile si broccoli nu sunt ieftine precum cartofii, dar tot oferta Billa este buna si la broccoli, iar ciupercile le luam cu cat or fi, ca doar nu o sa cumpar absolut totul doar la oferta 🙂
Un meniu pe gustul meu!
In rest, sunt curioasa , ai calculat costurile acestei saptamani?
Nu, dar promit sa fac acest lucru la viitorul meniu. Trebuie sa ma organizez mai bine, sa scriu meniul, sa fac lista si cumparaturile inainte de publicare ca sa reusesc sa calculez exact. Asa am facut la meniurile de 55 de lei, dar m-am mai lenevit putin de atunci. Oricum, daca nu imi scapa vreun bon, pot sa fac calculul dupa ce termin aprovizionarea pentru meniu.
La orez cu legume te concurez, Mihaela 🙂 La mine a fost in meniu orezul cu spanac.
Vad ca ai mereu doua feluri de mancare. Eu fac doar un singur fel, dar cu salata din belsug si neaparat branza sau masline pe masa. Uneori langa fasole merge si un peste afumat sau marinat. Si fructe ca desert, in perioada asta mandarine si portocale sau un iaurt cu miere.
Un meniu echilibrat si frumos!
O saptamana frumoasa si gustoasa! 🙂
delicioase fiecare din felurile prezentate aici. O idee excelenta pentru un meniu echilibrat, gustos si crestinesc, felicitari Mihaela draga! Esti o gospodina pe cinste!
Gustos meniu, trebuie sa cumpar si eu peste ca am terminat ce aveam in congelator ! orezul cu legume abia l-am terminat. Azi am facut ciorbita de legume si mincare de mazare, separat, pentru cine are pofta (adica eu), am pus la cuptor o tavita de pulpe inferioare marca Fragedo ! Cind se termina mazarea fac spanac cu orez, tocmai ce am citit la Dani pe blog ! Te felicit ca ai rabdare sa faci calcule cit te costa mincarea, eu doar aproximez din mers si simt un plus la portofel mai ales cind gatesc cu mai putina carne !
chiar gustos! eu sunt de acord cu tot ce-ai scris, sunt gurmanda…de! 🙂
ACU', poti si calcula, ideea e sa stim orientativ cat a ajuns meniul saptamanii, chiar daca e mai mare sau mai mic.
eu saptamana asta am inlocuit fasolea cu mazare si bob. 🙂
Interesanta placinta cu spanac si tofu, banuiesc ca e sarata.
Ceva nou am incercat, sotul a gatit, trebuie sa-l laud, supa crema de usturoi. E surprinzatoare.
pupici
Cam asta este si menu-ul nostru, numai ca noua ne place si lintea pe care o pun langa fasolea boabe si in ciorba si in mancare.