Va spuneam in
Casa din garaje, ca ideea acestei teme mi-a venit dupa ce am citit ce a facut o tanara din Marea Britanie. Stephanie Bertenshaw are 24 de ani si locuieste impreuna cu prietenul ei si cu cainele, intr-o casa cocheta pe care a amenajat-o cu doar 15.000 lire.
Parintii ei aveau in curtea proprie cinci garaje aliniate, iar tanara designer s-a gandit sa le foloseasca pentru a-si face o casuta. Dupa doi ani de munca si mult studiu privind amenajarea, cu ajutorul parintilor a reusit sa obtina un interior plin de farmec. Potrivit Dailymail.co.uk – sursa articolului si a fotografiilor, casa este acum evaluata la 150.000 lire sterline. Mie mi-a placut mult ceea ce a reusit sa creeze in interior.. si cum spuneam, ideea o admirasem mai demult la noi.
Stephanie Bertenshaw lucreaza de acasa si isi vinde creatiile de design prin intermediul unui magazin pe Etsy si prin site-ul propriu, feltmountainstudio.com. Locuind, desigur, in simpatica ei casa din garaje.
Mihaela Damaceanu
Similare
Are chiar si scara interioara ! Sunt de admirat cei care reusesc sa faca asa ceva. Cred ca daca puteam prognoza criza asta din ultimii ani, imi faceam altfel planurile cu casa … Dar acum e deja prea tarziu si nu se mai schimba nimic. Inca zece ani trebuie sa cotizam la banca …
Mi-ar placea sa locuiesc aici. Foarte placuta atmosfera!
Si eu tot asa consider ca sunt de admirat. Am ramas putin pe ganduri dupa postarea trecuta, caci mi-a scris Carmen despre izolarea termica si fonica. Eu nici nu ma gandisem la aceste aspecte, considerand ca un proiect care a luat premiul I la o Bienala de arhitectura, cu siguranta are o buna izolare. Tot ce stiam se refera la faptul ca betonul nu este chiar cel mai bun material de constructii. Insa ideea tot imi place, doar ca sigur trebuie avute in vedere si izolarile, daca se poate. Fix zece ani mai an si eu la apartament.
Chiar a creat o atmosfera placuta, se cunoaste mana unui designer!
Aceasta tânara pereche a reusit sa aranjeze optimal intreriorul garajelor! În fond, când esti tânar si doresti sa traiesti independent, poti sa locuiesti si într-o coliba de lemn, doar ca sa ai universul tau 🙂
fotografiile pe care le-ai prezentat in articolul precedent, arata ca peretii garajelor nu sunt prelucrati ulterior – adica garajele au fost preluate exact asa cum sunt ele livrate standard. Seamana foarte bine cu garajul nostru – doar atâta am vrut sa spun…
Garajele din acest articol nu sunt "cutii standard". Acestea sunt cu plafon înalt, sustinut pe grinzi. Peretii sunt gletuiti si zugraviti. Exemplul anterior are peretii subtiri, din beton armat… presupun. Nu sunt experta, dar gândeste-te la blocurile comuniste denumite "cutii de chibrituri" – fara izolatie, cu mucegai pe pereti…
Mihaela draga, daca ai impresia ca eu critic aceste apartamente premiate la Bienala de arhitectura, gresesti!
Superba idee! se vede ca au muncit mult si au pus foarte mult suflet!
Draga mea, chiar nu am avut aceasta impresie, doar ca ma pusese pe ganduri observatia ta cat se poate de pertinenta. Eu nici nu ma gandisem la izolatie, convinsa ca niste arhitecti au acest aspect in vedere. Nu am apucat sa raspund comentariului tau si l-am mentionat cumva, atat.
Mie imi plac oamenii creativi si ideea aceasta este buna pentru resurse limitate, insa izolarea clar trebuie avuta in vedere, sunt multe materiale, cred ca s-ar putea rezolva. Cat despre cutiile de chibrituri, se incearca acum acea anvelopare, ca sa se repare ceva-cumva. In articolul Irinei, baiatul de la noi care a construit acea casuta din doua garaje, scria in comentarii ca nu a facut fundatie si ca aceasta este o greseala, pe care o simte acum. Arhitectii au facut fundatie, cat mi-am dat eu seama din pozele pe care le-am vazut, dar cu izolarea nu stiu, eu credeam ca da. Te pup, draga mea!
Grozava idee, dar trebuie sa ai imaginatie si sa fii practic ca sa o poti pune in aplicare.