Va povesteam in timpul de gatit despre cea mai aventuroasa prajitura pe care am facut-o vreodata.
Ca sa fie tacamul complet, va scriu astazi si reteta, mai ales ca m-ati si intrebat )

Sursa este Libertatea pentru femei nr 26/2015 si o puteti vedea si accesand linkul urmator: Libertateapentrufemei.ro
Portii: 4
Preparare: 10 minute
Coacere: 25 minute

Timpul meu adevarat, il stiti, da? Nu dureaza mult, este adevarat, pentru ca nu are un blat propriu-zis. Este mai mult ca o umplutura de branza de la pasca sau placinta cu branza dulce si stafide. Adica un fel de jumatate de prajitura, de aceea ar dura prepararea, doar 10 minute. Asta daca stii reteta pe de rost si esti si Speedy Gonzales 🙂 Mie si lui Mihnea ne-a placut, nu am reusit inca, sa o prepar din nou.

Ingrediente:

– 500 g branza de vaci

– 100 g stafide aurii

– 3 linguri smantana

– 100 g zahar

– 1 lingura gris

– 3 oua

– 20 g unt

Mod de preparare

– se pun stafidele la inmuiat in apa calduta

– se amesteca intr-un bol branza, cu zaharul, smantana si grisul, pana la un aspect omogen;

–  se adauga cele trei galbenusuri si se amesteca in continuare, pana cand sunt incorporate uniform

– se bat albusurile spuma si se adauga peste amestecul cu branza, incorporand spuma prin miscari usoare cu lingura de lemn. Se scurg stafidele bine si se pun si ele in amestec.

– se unge un vas cu unt si se coace compozitia timp de 25 de minute, cu sau fara cronometru 🙂

POFTA BUNA!

Mihaela Damaceanu