Este chiar pacat sa nu profitam de aceste adevarate laboratoare verzi ale naturii, pline de  minerale si vitamine.

Ultimele saptamani am cumparat frunza verzi, cat de mult am putut si vreau sa fiu sigura ca nici in aceasta nu le ocolesc :))

Leurda o voi mai folosi doar acum, am gasit vreo doua floricele in ultima legatura si cred ca deja nu mai este prea buna de consumat.

Meniul acestei saptamani, cu mai multa verdeata decat de obicei, chiar maxima as putea spune:

Luni: supa crema cu leurda, copane de pui la cuptor cu salata de primavara ( leurda,  salata verde, ceapa, ridichi)

Marti: supa crema cu leurda, macrou in sos de verdeturi cu cartofi natur

Miercuri: fasole batuta, pilaf de orez cu spanac si turmeric

Joi: bors de stevie, piept de pui cu boboda

Vineri: bors de stevie, mancare de linte cu ceapa verde, salata de primavara

Sambata: placinta cu spanac si branza, friptura de vitel la cuptor, cu piure de cartofi si salata de varza noua

Duminica este a inspiratiei de moment, iar dimineata avem omleta sau oua fierte, ridichi, salata verde, cascaval/crema de branza, cereale, lapte, ceai, unt, gem.

Pentru desert, saptamana aceasta doar fructe proaspete si uscate, gem de caise, nuci. Nu m-am invrednicit ieri sa fac clatitele anuntate, caci era prea frumos afara si dusi am fost.

Sursa foto: „5aday salad”. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:5aday_salad.jpg#/media/File:5aday_salad.jpg

Mihaela Damaceanu