Este chiar pacat sa nu profitam de aceste adevarate laboratoare verzi ale naturii, pline de minerale si vitamine.
Ultimele saptamani am cumparat frunza verzi, cat de mult am putut si vreau sa fiu sigura ca nici in aceasta nu le ocolesc :))
Leurda o voi mai folosi doar acum, am gasit vreo doua floricele in ultima legatura si cred ca deja nu mai este prea buna de consumat.
Meniul acestei saptamani, cu mai multa verdeata decat de obicei, chiar maxima as putea spune:
Luni: supa crema cu leurda, copane de pui la cuptor cu salata de primavara ( leurda, salata verde, ceapa, ridichi)
Marti: supa crema cu leurda, macrou in sos de verdeturi cu cartofi natur
Miercuri: fasole batuta, pilaf de orez cu spanac si turmeric
Joi: bors de stevie, piept de pui cu boboda
Vineri: bors de stevie, mancare de linte cu ceapa verde, salata de primavara
Sambata: placinta cu spanac si branza, friptura de vitel la cuptor, cu piure de cartofi si salata de varza noua
Duminica este a inspiratiei de moment, iar dimineata avem omleta sau oua fierte, ridichi, salata verde, cascaval/crema de branza, cereale, lapte, ceai, unt, gem.
Pentru desert, saptamana aceasta doar fructe proaspete si uscate, gem de caise, nuci. Nu m-am invrednicit ieri sa fac clatitele anuntate, caci era prea frumos afara si dusi am fost.
Sursa foto: „5aday salad”. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:5aday_salad.jpg#/media/File:5aday_salad.jpg
Mihaela Damaceanu
hmmmm… deja mi-e foame :)) Buna dimineata, draga mea!
Noi am hotarât ca începând de astazi sa facem o dieta, pentru ca dupa Paste am cam luat-o razna cu meniurile sofisticate si am capatat cateva kilograme prea mult… Astazi este zi de legume: morcovi, rosii, castraveciori, ridichi, ardei, patrunjel… deocamdata sunt la cafeluta 🙂
pup draga mea. Sa ai o saptamâna minunata! ♥
Sa-ti tihneasca cafeluta, draga mea si sa ai o saptamana minunata!
Sa stii ca si eu m-am gandit sa introduc o saptamana-doua de meniu de regim de slabit. Am o mica lupta de dus cu vreo trei-patru kilograme si ar fi cazul sa apuc taurul de coarne. Am citit trei variante de regim si nu ma hotarasc la care sa raman. Nu prea am testat un regim anume de slabit, pana mai acu' niste ani reuseam sa dau jos kg. in plus si fara regimuri elaborate. Dar s-a cam dus vremea aceea :))
Te admir ca reusesti sa te tii de program. Bravo ! Ma motivezi sa inverzesc meniul 🙂 Mazarea va fi protagonista maine, desi copii nu se dau in vant dupa ea, dar o sa le promit clatite la cina si sper sa scap basma curata 🙂 Te imbratisez, Mihaela !
La mine mazarea are trecere mare. Cu lintea este mai greu si sa vedem cum va fi supa-crema cu leurda, ca este prima incercare. Cu clatitele avem succes intotdeuna, sper ca este o motivatie puternica sa "savureze" si mazarea, hihi
Si eu te imbratisez si iti doresc o saptamana frumoasa. Acus vin sa vad Creta!
Un meniu verde este binevenit oricând, dar mai cu seamă primăvara, când organismul e mai sărăcit în vitamine și substanțe minerale.
Asa este, suntem tare saraciti dupa iarna si verdeturile sunt una din cele mai usoare cai de a reenergiza.
Mult spor la preparat toate salatele tale delicioase!
Multumesc frumos, Loredana !
trebuie sa trec neaparat la salate!
gata cu ciocolata!!!
Am mancat eu cateva zile verdeata,dar azi am aruncat destule,pentru ca nu am cum sa cumpar cantitati mai mici.Leurda nu o pot consuma,am incercat,dar….Am facut ciorba de loboda rosie,stevie ,mancare si mai rar spanac,urzici.Tu esti o gospodina cu multa inspiratie si sarguinta.O seara placuta!
Mie chiar imi place leurda, cel mai mult o folosesc in salatele acestea verzi, unde pe langa slata verde, ceapa, ridichi, introduc si ce alte frunza mai am prin casa.
Eu mai pastrez si putina ciocolata, dar neagra si doar unul sau doua cubulete. Este foarte sanatoasa si mai ales, antistres.
cat de mult imi plac postarile tale cu idei de meniu!!!!! Sunt mereu o inspiratie pentu mine, mai ales ca regasesc in ele si zilele de post! Tkssssssssssss! 🙂 Ioana