Ce mai faceţi voi, fete dragi?
Eu m-am pornit de dimineaţă cu gândul… să mai trec pe-aici :))
Astăzi revin la calendarul cumpărăturilor, că tot vroiam să scriu mai în mijlocul lunii şi am fost recent şi prin Piaţa Obor. Nu ştiu cât de interesant este acum să postez preţurile alimentelor, căci suntem mai mult în febra cadourilor.
Pe de altă parte, avem şi destulă mâncare de cumpărat în perioada următoare, iar despre cadouri aş vrea să scriu o postare separată.
Aşadar, ce mai era convenabil prin piaţă?
– la carne nu am observat scumpiri, deci a fost reală informaţia că nu vor creşte preţurile luna aceasta. Ştiu că eu mă aşteptam la scumpiri, dar după ce am scris, mi-a spus soţul meu că au anunţat că acesta va fi primul an fără scumpirea cărnii în perioada sărbătorilor de iarnă. Din viteza cu care am parcurs piaţa, am apucat să văd că pulpa şi cotletele de porc erau tot pe la 18-19 lei kilogramul, iar cea de viţel 21 de lei. Pieptul de pui dezosat este tot 18-20 de lei, iar cel cu os 14 lei. Pieptul de curcan costă 26 de lei. Eu am cumpărat aripi de curcan cu 13 lei/kg şi ciocănele cu 14 lei;
– la peşte chiar nu am mai putut ajunge. Acesta se vinde în partea din spate a halei vechi de carne. Niciodată nu mi-a plăcut hala aceea şi nu pricep de ce nu fac şi aici una la fel de civilizată ca hala nouă. De obicei întru în mare viteză în hala veche, de unde cumpăr carnea de viţel căci am un stand de la care iau mereu şi niciodată nu mi-a făcut surprize. Fierbe foarte bine şi băieţilor mei le place cel mai mult ciorba cu carne de viţel. De acolo, treceam repede şi prin zona cu peşte. De data aceasta a fost imposibil să ajung în spate datorită mirosului absolut oribil. Cum vă spuneam, niciodată nu mi-a plăcut şi mereu există acolo un iz neplăcut, dar de data aceasta, hala era plină de măruntaie şi intestine, curăţate toate, dar tot nu se putea rezista acolo. Aşa se face că nu am ştiut cum să plec mai repede în hala nouă, de unde mi-am luat carnea de curcan şi celelalte cumpărături. Prin urmare, cronicarul pieţelor a observat doar ceva macrou congelat, la preţ de 11 lei/kg, însă bănuiesc că şi celelalte feluri de peşti şi peştişori nu şi-or fi schimbat preţul faţă de luna trecută;
– brânza era tot ca în noiembrie, 20 lei kilogramul din cea proaspătă şi 26-28 din cea veche de oaie;
– nici la legume nu am observat schimbări prea mari. Varza şi cartofii erau 1,5 lei/kg, conopida a crescut la 4 lei, iar dovleacul nu l-am mai văzut. O fi gata cu el sau nu l-am observat eu? Prazul a scăzut de la 4-5 lei, la 2,5 lei şi ciupercile foarte frumoase erau şi ele puţin mai ieftine, la 9 lei în loc de 10 lei. Cele puţin mai mici se găseau şi la 6-8 lei. Spanac nu am mai văzut, dar am sesizat că luna trecută nu am menţionat sfecla roşie, care este foarte convenabilă acum, la doar 1,5 lei kilogramul. Miezul de nucă se vinde cu 35 lei/kg, iar nucile în coajă cu 15 lei kilogramul;
– am mai făcut o oprire la
Orient Bazar pentru a-mi completa stocurile de
cereale, seminţe şi fructe uscate. Aveam acasă o cantitate mare de fulgi de cereale şi am mai luat scorţişoară la 20 lei/kg, curmale fără sâmburi la 10 lei/kg, seminţe de floarea soarelui cu 12 lei şi alune cu 13 lei. Ambele neprăjite, bineînţeles. Am mai luat şi merişoare uscate, dar am uitat preţul. Data viitoare am de explorat încă două astfel de magazine, apărute ulterior şi goale. Trebuie să văd dacă preţurile sunt acolo mai mari sau dacă oamenii nu intră că nu sunt obişnuiţi;
– de la zona de fructe, am plecat cu mere frumoase la 2,5 lei/kg şi cu gutui de 5 lei/kg. Perele erau între 6 şi 8 lei, strugurii 9-10. M-am uitat şi la citrice şi am văzut că sunt mai scumpe ca în supermarket. La fel şi bananele. Cele mai ieftine portocale le-am văzut la Lidl, cu 2,79 lei/kg. Ananasul şi pomelo sunt tot 4 lei/kg, ca şi în noiembrie, preţ bun, zic.
– ŞI ERAU MULŢI BRAZI! În fiecare parte a halei noi, era câte o zonă plină ochi. Scria mare că preţul începe de la 59 lei, dar la acest preţ se vânduse tot. Ca noutate, am observat că anunţau preţuri în creştere, pe măsura apropierii de data Crăciunului. Cel mai ieftin brad tăiat, disponibil atunci, costa 69 lei, dar mi s-a părut cam micuţ. Să fi avut 1,60 m, era foarte des şi frumos în partea de jos. Spre vârf era prea chel, nu l-am luat. Brazii în ghiveci costau cam 200 lei şi erau mici-pitici, piticuţi. Parol!
Cam acestea am avut a vă spune şi vă doresc o săptămână uşoară!
Mihaela Dămăceanu
Similare
mulţam! 🙂
ma bucur mult ca ai trecut în vizita pe la mine ♥ Stiu ca timpul tau este acum în întregime dedicat pregatirilor pentru Craciun. Cu siguranta Mihnea este din nou sanatos si lectiile sunt tot mai putine, de saptamâna viitoare este vacanta, nu-.i asa? Abia astept sa-ti reiei activitatea aici, asa cum ne-ai obisnuit – macar o data la doua zile daca nu în fiecare zi. Pupici :-*
Multumumim! Si noi va uram sarbatori frumoase xxx
Cu drag!
Şi eu mă bucur că am apucat să mai trec, am rămas în urmă cu multe postări şi vreau să le citesc.
Sunt multe treburi în perioada aceasta şi acasă şi la serviciu, dar bine că Mihnea a trecut de răceală. A urmat soţul meu şi acum m-a ajuns şi pe mine. Şi eu îmi doresc să ne mai liniştim şi să fiu mai mult timp prezentă aici şi la voi. Te pup, draga mea!
Cu multă plăcere, Liuba! Sărbători fumoase şi la voi să fie!
Mihaela imi place trecerea in revista a preturilor pietii, unele mai ieftine, altele mai scumpe ca in Galati. Anul asta ne vom axa mai mult pe legume si lactate. Peste, doar daca e foarte proaspat.
Am facut de curand o supa de peste, o nebunie. Nu am sperat sa-mi placa, ma gandeam ca va fi gretoasa, eu facand de obicei bors.
Sanatate si spor in toate! xoxo