Ingredientele mele:
– 2 vinete mai mari;
– 4 ardei;
– 500 de grame carne tocată de porc
– 2 linguri de orez
– o ceapă
– o jumătate de morcov
– o jumătate de ţelină mică
– 2 roşii mari
– o legătură de pătrunjel
– 100 ml ulei
– sare, piper, curry opţional
Modalitatea de preparare:
1. Tăiaţi vinetele pe lung şi scobiţi miezul cu grijă, astfel încât să rămână un strat suficient de gros din vânătă. De aici înainte, apelez la fotografiile proprii, incomparabile cu originalul, dar cine ştie… Perseverenţa este mama succesului, nu?
2. Tăiaţi în bucăţi de aproximativ 2 cm miezul vinetelor şi căliţi-l puţin în tigaie.
3. Amestecaţi carnea tocată, cu vinetele călite, roşiile, ceapa, morcovul, ţelina, orezul puţin fiert, pătrunjelul şi condimentele.
4. Umpleţi jumătăţile de vinete şi ardeii cu amestecul de carne.
5. Aşezaţi în tavă, adăugaţi puţină apă şi daţi la cuptor pentru o oră. Dacă vă rămâne puţină compoziţie, procedaţi ca mine şi umpleţi niscaiva ardei.
6. Serviţi cu poftă!!!
Nu am făcut prea des în vara aceasta vinete umplute cu carne, sunt bune şi reprezintă o alternativă la clasica salată de vinete, dar vara viitoare voi fi mai hărnicuţă, sper!
Mihaela Dămăceanu
Hmmmm arata apetisant! Cred ca se topesc in gura! 🙂 imi inchipui ce fericiti au fost baietii tau cu astfel de bucate pe masa!
O saptamana minunata iti doresc, draga mea! :-*
Bune au fost, aşa-i! Şi ţie la fel, draga mea1
Buuune tare! Nu am facut pana acum, dar mi-ai dat o idee grozava 🙂
Ce bine-mi pare! Dacă tu zici că-i grozavă…
N-am facut niciodata vinete umplute,dar fac musaca cu vinete.O sa incerc reteta ta,ca mi se pare mai dietetica decat musacaua. O saptamana buna!
Arată foarte bine. Poate le încerc şi eu. Mulţumesc pentru reţetă.
O săptămână mninunată să ai! 🙂
Mulţumesc asemenea, Flori! Şi eu cred că este mai dietetică pentru că dispare prăjeala vinetelor.
Cu multă plăcere şi o săptămână minunată şi ţie, Anastasia!
Să ai poftă!
Mmmm! Sigur sunt delicioase. O sugestie foarte buna si de sezon.
Sarut mana! 🙂
O singura data am facut si eu vinete umplute, trebuie sa mai repet, chiar si de musaca s-a discutat in casa, dar eu fac de cele mai multe ori cu cartofi pasati si fara prajeala.