Dar mai întâi să vă povestesc ceva!
Cu vreo 15 ani în urmă, proaspăt angajată la actualul loc de muncă, aveam două colege tare simpatice. Una dintre ele era o doamnă foarte serioasă, elegantă, cultivată şi rafinată. Cealaltă era mai simpluţă şi avea obiceiul de a întrerupe oamenii când vorbeau.
Ambele erau pricepute în ale bucătăriei şi încercau mereu reţete noi. O rugasem pe prima dintre ele să-mi spună reţeta mâncării de pui cu tarhon. Când era cam pe la mijloc, cealaltă o întrerupe pentru a spune cum ar putea ea să îmbunătăţească reţeta. Adică… ar mai merge şi alte ingrediente, şi evident începe să le înşire.
Iritată peste măsură, Anca (prima colegă) îi reproşează că nu există dată în care să spună cum se face o mâncare, fără a fi întreruptă pentru „îmbunătăţiri”. A doua colegă a înghiţit în sec şi a tăcut mirată, nepărând că s-ar fi gândit vreodată că este enervant să întrerupi oamenii 😉
Micul incident a trecut uşor, dar nimic nu s-a schimbat. Colega noastră a continuat să facă acelaşi lucru şi să se uite ciudat la cei care erau deranjaţi de îmbunătăţirile ei.
Ingrediente şi preparare salata de pipote si inimi:
– 600 g de pipote şi inimi ( în reţeta originală erau 10 bucăţi din fiecare, ceea ce mi s-a părut prea puţin);
– 2 bucăţi de ţelină de mărime medie;
– 1 morcov;
– 1 jumătate de gulie (că era deja în casă şi am zis că merge si ea);
– 2 ouă pentru maioneză;
– 100 ml ulei;
– zeama de la o lămâie;
– 2 linguri de iaurt;
– 2 linguriţe de muştar;
– usturoi;
– o legătură de pătrunjel;
– sare, piper.
Modalitatea de preparare:
1. Spălăm şi curăţăm toate legumele.
2. Spălăm, curăţăm, fierbem pipotele cu inimioarele şi le tăiem în bucăţi de aproximativ 2 cm.
3. Facem o mică cantitate de maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud.
4. Dăm pe răzătoarea mare rădăcinoasele.
5. Amestecăm pipotele şi inimile tocate cu rădăcinoasele, maioneza, iaurtul, muştarul, usturoiul presat, sarea, piperul şi pătrunjelul.
6. Punem în boluri şi lăsăm puţin la frigider.
Au devorat-o băieţii mei! În ziua în care am pregătit-o prima oară, am făcut şi o prăjitură cu piersici, despre care eram aproape sigură că va avea mare succes. Şi când colo, surpriza a venit din faptul că au apreciat mai mult salata săsească de pipote şi inimi. Deja am făcut de două ori şi aseară mi-au spus din nou că vor. Cantitate dublă!
Poftă bună!
Mihaela Dămăceanu
P.S. Să aveţi un week-end minunat, eu voi fi puţin pe drumuri, până duminică seara.
Va multumesc că îmi sunteţi alături si vă rog să răspândiţi reţeta, dacă vă place!
Iar dacă ce gasiţi aici vă e de folos, vă place sau vă emoţionează/pune pe gânduri, vă puteţi abona la blog (în căsuţa de abonare din dreapta sus) sau puteţi da un like paginii de Facebook a Blogului de familie.
Pare delicioasă. Să ştii că o încerc şi eu 🙂
Weekend minunat să aveţi! Aveţi grijă de voi!
Pe mine m-a atras când am găsit-o pentru că din pipote şi inimi nu prea făceam decât două feluri, că ciulamaua nu le place şi altele nu ştiam. Salata de crudităţi avea trecere la noi în casă şi am sperat că le va plăcea şi cu pipote. Cea originală nu avea decât ţelină, iar în loc de maioneză clasică, era un fel de sos obţinut din iaurt cu gălbenuşul crud. Alegi ce variantă îţi place mai mult.
Week-end plăcut, draga mea!
Wee
Cred ca nu are cum sa nu fie buna! Un weekend placut!
Ma gandeam sa mai schimb si eu meniul.Deci saptamana viitoare o sa le fac surpriza aceasta salata. :))
Astazi am facut oua cu maioneza.Un uichend minunat Mihaela draga!!!!!!
Simpatica relatarea despre colegele tale :))
Imi pare interesanta reteta, însa la noi în casa nu se gatesc "inaraiele"… Sotul meu are 3 bypass si dupa operatie, pe în capatul listei pe care a primit-o la spital, cu alimentele ce maresc colesterolul sunt pipotele si inimile de pui. Pentru cei sanatosi, acest lucru nu are semnificatie.
Un weekend minunat sa aveti! 🙂 Te pup draga mea :-*
Interesanta combinatie, de obicei eu o fac cu carne din piept de pui sau… fara carne, iar cu pipote si inimi imi place sa fac tocanita de legume, dar si orez sarbesc/bulgaresc.
Vreau sa fac si eu reteta asta , insa acum nu sunt in tara si vreau sa stiu , te rog frumos , de care iaurt ai folosit , mai pastos gen danone , sau mai apos care se vinde in peturi de 1l ? Multumesc !
Mai păstos, cremos, nu cel apos. Spor la treabă :))
Sper să îţi placă! Cu mult drag
Aşa este, dacă îţi place salata de crudităţi şi la fel, pipotele, nu are cum să îţi placă şi asta.
Iar usturoiul îi dă un gust şi mai bun.
Ouă cu maioneza nu am mai făcut de prea muuuuultă vreme. Mulţumesc pentru idee, draga mea Corina şi numai bine vă doresc şi eu!
Mulţumesc, draga mea! Oare de cîte ori ţi-am spus că sunteţi absolut speciali şi admirabili?
Nu am ştiut că soţul tău are 3 bypass, văzusem la tine, în urmă o referire că Helmut ieşise din spital, dar nu scriai acolo de ce şi nu am găsit. Îmi pare rău să aflu acest lucru, cu atât mai mult că ultima operaţie a coincis şi cu admiterea sau parcă bacalaureatul Adelei, şi vreau să-i transmit lui Helmut tot binele şi sănătatea posibilă. Şi vă admir şi mai mult, nici nu credeam că mai este loc, pentru stilul de viaţă deosebit de dinamic şi de frumos!
Vă îmbrăţişez cu mult drag şi scuze pentru răspunsul atît de întârziat!
Eu nu prea ştiam multe variante cu pipote şi mă bucur că am mai aflat ceva. Mulţumesc frumos, Mihaela!
Ba da, Mihaela draga, am scris foarte mult pe tema asta(http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2011/05/imprevizibil.html)… Ba chiar am pus fotografii cu Helmut dupa operatie, abia trezit din narcoza (http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2011/06/miercurea-fara-cuvinte-21-la-spital.html). Helmut stia ca eu am permanent aparatul de fotografiat la mine si el m-a rugat sa ii fac o poza 🙂 optimismul lui mi-a dat putere! Au fost clipe infioratoare dar le-am depasit foarte bine, zic eu acum 🙂 Helmut a fost toata viata lui sportiv si inainte de infarct, cred ca acesta a fost norocul ca s-a refacut atat de bine. Si dorinta de a trai din nou normal… Nu s-a complacut in ideea de a fi bolnav… Dupa operatie, fiecare progres l-a facut fericit. Acum traim din nou normal, tinem cont doar de mici restrictii alimentare ( inaraiele, fructele de mare, carnea grasa… astea le-a taiat din meniu).
Te pup Mihaela.imbratisari si numai ganduri bune :-*
Aseară am fost şi le-am citit pe amândouă, nu ştiam unde să le găsesc, căci scrisesei înainte de a te "descoperi" eu. Am fost foarte impresionat, emoţionată şi marcată. Dragul de el, sunteţi aşa nişte oameni cu totul special şi îmi sunteţi deosebit de dragi. Îmi pare tare rău pentru durerea şi teama prin care aţi trecut atunci, slavă cerului că totul s-a terminat şi aţi putut reveni la viaţa voastră frumoasă, plină de mişcare, forţă, energie şi frumos. Mă bucur pentru voi, vă meritaţi din plin unul pe celălalt!
Mi-am amintit puţin şi de momentele când îmi tremura şi mie sufletul pe coridoarele spitalelor, în timp ce Mihai era în sala de operaţie…
Am scris ditamai comentariul şi bloggerul acesta nu mi l-a luat. Am citit aseară postările şi am fost atât de impresionată, nu ştiam unde scrisesei şi ce se întâmplase exact. Îmi pare tare rău că aţi trecut prin momente aşa de dificile, dar mă bucur mult că totul a trecut şi acum toate sunt bune şi v+aţi putut relua modul vostru de viaţă, frumos, plin de mişcare şi de energie. Sunteţi doi oameni minunaţi şi vă meritaţi din plin unul pe celălalt!
Am scris ditamai comentariul şi bloggerul acesta nu mi l-a luat. Am citit aseară postările şi am fost atât de impresionată, nu ştiam unde scrisesei şi ce se întâmplase exact. Îmi pare tare rău că aţi trecut prin momente aşa de dificile, dar mă bucur mult că totul a trecut şi acum toate sunt bune şi v+aţi putut relua modul vostru de viaţă, frumos, plin de mişcare şi de energie. Sunteţi doi oameni minunaţi şi vă meritaţi din plin unul pe celălalt!
În sfârşit, a treia oară, a apărut! A doua variantă am şi învăţat-o pe de rost! Te îmbrăţişez, draga mea!
Am facut-o si mi s-a parut super!
nu am pus usturoi si morcovul a devenit 5-6 morcovi, plus o gulie, telina mai mica ca asa a crescut pe balcon.
o voi mai face, pentru ca e ieftina si pot combina legume accesibile iarna.
Tare bine imi pare ca ti-a placut, poate ca o va aprecia si fetita, intr-un final. Este practica pentru iarna, cand nu avem prea multe variante de salate. Iar radacinoasele astea, indiferent cum le combinam…sunt pline de sanatate!