Dragele mele, nu ştiu alţii cum sunt, dar eu m-am bucurat extrem de mult când am citit la Claudia, acest interviu cu Lisa See. M-am bucurat enoooorm pentru Claudia, pentru noi bloggerii şi pentru români. Căci trebuie să recunosc că nici prin cap nu mi-a trecut, ca o scriitoare de un asemenea calibru să fie atât de amabilă încât să acorde un interviu unui blogger român. Unui blogger care munceşte foarte mult, pe care îl admir de atâta vreme, dar tot nu credeam că aşa ceva se poate.
Dimineaţa la prima oră, când am văzut postarea în blogroll, clickul meu a fost instictiv. Am citit, m-am bucurat mult şi nu am apucat să scriu vreun rând, căci trebuia să fug spre serviciu. Dar mi-am propus de pe drum să scriu acest articol şi să vi-l recomand şi vouă.
Repet, nu ştiu ce veţi crede voi, dar mie mi-a părut un lucru extraordinar, un lucru deosebit să obţii un asemenea interviu şi m-am simţit puţin mândră că blogosfera noastră se poate lăuda cu aşa ceva. Mi-ar plăcea mult să-l citiţi şi să vă bucuraţi şi voi, este frumos scris şi ne dezvăluie lucruri despre scriitoare pe care nu le ştiam.
Măturisesc cu jenă, că nu am apucat să citesc vreo carte scrisă de Lisa See, chiar dacă îmi doream de mult.
Acest interviu m-a convins să o fac şi sigur voi lua în curând o carte de-a ei!
A, şi m-a emoţionat mult acest pasaj:
” Lisa: Primul lucru pe care aş dori să vi-l spun este MULŢUMESC pentru că îmi citiţi cărţile. Nici nu ştiţi cât de minunat este acest lucru pentru mine. Stau de obicei singură în camera mea în faţa computerului. Scriu, scriu, scriu. Cum lucrez şi mă pierd în imaginaţia mea, e greu să îmi închipui – sau chiar să cred – că există oameni în cealaltă parte a lumii care poate îmi vor citi cărţile. E absolut copleşitor. Aşa că vă mulţumesc din nou. Şi încă un lucru. Sper ca într-o bună zi editorul meu să mă aducă în România aşa încât să vă pot întâlni pe voi toţi.”
Mulţumim Lisa, mulţumim Claudia şi felicitări din tot sufletul!
Mihaela Dămăceanu
multumiri de recomandare. ma bucur si eu pentru Claudia.
recunosc ca nu stiu cine este Lisa See – tocmai am citit articolul din Wikipedia si acum merg sa citesc si interviul pentru ca mai mult sunt curioasa cum a ajuns sa fie intervievata (scriitoarea americanca are tata chinez si mama americanca) de o bloggerita romanca? 🙂
te pup. multumesc pentru recomandare 🙂
o saptamâna faina in continuare :-*
Nici eu n-am citit nimic de Lisa See dar mi se pare extraordinara ideea de a cere un interviu unui autor preferat si pentru asta o felicit pe Claudia.
Multumesc Mihaela pentru cuvintele tale frumoase si ma bucur tare mult ca ai apreciat acest interviu care si pentru mine este un lceva deosebit, o mare realizare.
I-am scris Lisei dintr-un impuls de moment, eu fiindu-i de ceva vreme fan. Sincera sa fiu am fost suprinsa ca mi-a raspuns si ca a fost de acord sa imi acorde interviul.
Ca sa nu mai zic ce surpisa am fost cand am si primit raspunsurile. Ma asteptam sa fie scurte, telegrafice dar nu a fost asa.
Am tot respectul pentru o scriitoare ca ea, talentata si modesta si care apreciaza orice fan.
Si gandeste-te ca interviul mi l-a acordat cand era plecata intr-un turneu de popularizare a ultimei ei carti, "China Dolls".
Deci….eu sunt fara cuvinte si o admir din ce in ce mai mult.
Sa ii citesti cartile (am recenziile pe blog) si sunt sigura ca iti vor placea 🙂
Cu plăcere, Vali! Este o foarte mare reuşită să obţii un astfel de interviu.
Cu plăcere, draga mea! Eu am aflat despre ea prima oară, tot la Claudia, citindu-i recenziile. Apoi am văzut şi altele şi multe menţiuni ale unor fete care-mi plac. Aşa se face că îmi propusesem să o citesc, dar nu am apucat. Mă interesează cum poate scrie cineva cu rădăcini şi influenţe atât de puternice, chinezeşti. Ca şi cărţile despre am scris eu, este o altă lume şi mă atrage mereu să aflu cum gândesc cei ce aparţin altor culturi.
Aşa-i? Când mă "îndrăgostisem" astă-vară de Elif Shafak, mă gândeam ce mult mi-ar plăcea să o cunosc şi să îi pot lua un interviu. Dar cum această scriitoare este o mare vedetă, considerată a doua scriitoare a Turciei, după Orhan Pamuk, dar foarte premiata şi apreciată în toată lumea, mi s-a părut o utopie.
Uite cum, Claudia a îndrăznit şi ne-a arătat că aceşti oameni nu sunt aşa cum credem noi, izolaţi într-un turn de fildeş, în care nu pot intra decât cei la fel de faimoşi ca ei.
Mare realizare, chiar dacă mă repet!
Draga mea, chiar aşa şi este: o foarte mare realizare.
Ceea ce ne arată nouă, că uneori greşim, crezând că aceşti oameni faimoşi sunt inaccesibili.
Ai avut îndrăzneală, ai admirat-o şi ai avut dorinţa de a o cunoaşte şi uite că a ieşit ceva special. Foarte special şi m-am bucurat tare mult pentru noi!
Şi mulţumesc acum şi pentru detaliile din culise pe care ni le-ai povestit aici, noutăţi pe care nu le-ai scris la tine. Ne face să o admirăm şi mai mult, iar eu PROMIT FOARTE SERIOS, că următoarea carte pe care o voi cumpăra şi citi, va fi scrisă de ea.
Mulţumim şi noi Claudia, pentru interviu, pentru bucuria de a vedea că blogosfera noastră înseamnă mai mult decât credeam, că este valoroasă pentru unii oameni. Mi-ar plăcea să fie mai mulţi care să observe, este singurul lucru ce mă întristează puţin.
Felicitări, din nou, din toată inima!
Nu am apucat sa citesc cu atentie interviu, dar sper sa imi fac timp astazi, pe seara. Nu am citit nici o carte a acestei doamne, deocamdata, dar merg pe mana Claudiei, care nu face nimic de mantuiala si nu recomanda nimic daca nu ii place ei in primul rand.
Şi eu tot acelaşi lucru cred despre Claudia.