Revenim astăzi cu ofertele de vineri:
– cumpărăturile de la piaţă au fost mai legere şi nu am mai ajuns la Piaţa Obor, ci la una micuţă din apropiere, unde preţurile sunt puţin mai mari. Nu va fi o opţiune permanentă, dar orientativ selectez câteva preţuri, din care exclud carnea, căci nu am cumpărat deloc:
– piersici şi prune la 4 lei/kg
– caise 4 lei/kg
– pepeni 1,5 lei/kg
– roşii 3-3,5 lei/kg,
– castraveţi 1 leu/kg
– ardei 4 lei/kg
– cartofi 1,5 lei/kg.
– telemea de vacă 13 lei/kg
– săptămâna trecută am avut o problemă cu carnea tocată de la Billa. Este prima oară când mi se întâmplă să nu fie în regulă, dar adăugând şi faptul că nici ofertele nu mi se mai par la fel de tentante ca în iarnă, m-am hotărât să mă reorientez. Aşadar, mi-am îndreptat atenţia înspre Carrefour. Aici, cele mai interesante reduceri sunt următoarele: din categoria preţ şoc-la care nu se afişează reducerea dar are preţuri foarte bune, am remarcat pulpele de pui cu spate Fragedo la 9,29 lei, aripi de pui Agricola la 10,99 lei şi cartofi noi la 0,79 lei. Per kilogram, desigur. Din capitolul de oferte mi-au atras atenţia telemeaua de vacă la 11,90 lei/kg (reducere de 20%), caşcavalul Solomonescu la 23,70 lei (reducere de 15%), file Pangasius la 7,99 lei/kg (reducere de 38%), măsline la 14,00 lei/kg (reducere de 38%), roşii la 1,69 lei/kg (reducere de 30%, de la 2,42), piersici la 2,40 lei/kg (reducere de 10%, de la 2,79). Restul produselor din ofertă le găsiţi
aici.
La alte capitole, nealimentare, am selectat următoarele:
– „Mallul online al familiei tale”, adică Elefant.ro ne îmbie încontinuu. Au genţi reduse de la 706,21 lei la 149,9 lei, adică 78% reducere. Procentul este impresionant, dar îmi pare că preţul la care s-a aplicat este exagerat. Vedeţi cum vi se par şi vouă
aici.
La capitolul produselor destinate bucătăriei mi-a atras atenţia o formă pentru guguluf, redusă de la 135,47 lei la 54,99 lei. O puteţi vedea
aici, alături de alte minunăţii.
La cărţi au două promoţii interesante cu reduceri până la 80%, care sunt valabile până luni inclusiv. Sunt
aici, dacă doriţi să le vedeţi.
– la produse destinate casei şi grădinilor mi-a plăcut foarte mult o selecţie de ghivece, găsită la Bellesser
Primul costă 15 lei, de la 24 lei, iar al doilea este metalic şi se poate cumpăra la preţul de 34 lei, redus de la 58 de lei. Au multe idei frumoase pentru flori.
– Şi dacă
dorul de concediu nu vă dă nici vouă pace, vă trimit iar la studiat oferte de bilete de avion, sejururi şi city break-uri. Pe mine mă tentează vreo 5-6 că nici nu pot să hotărăsc unde m-aş duce mai repede, dacă finanţele mi-ar permite. Dacă nu sunteţi în aceeaşi situaţie cu mine, puteţi răsfoi
aici. sau
aici.
Pe lângă biletele de avion începând de la 24 euro plus 15 taxa de serviciu şi city break de la 151 euro, au şi o ofertă la abonare constând într-un voucher de 20 de euro pentru orice city break. Vola sunt, despre ei am vorbit.
Îmi cer scuze cititorilor ce au deschis aseară postarea cu acelaşi titlu, am apăsat fără să observ pe publicaţi şi aţi văzut o postare neterminată, mai veche.
Cu speranţa că vă sunt de ajutor, precizez că unele linkuri sunt afiliate şi vă urez să aveţi un week-end plăcut!
Mihaela Dămăceanu
Similare
wow… ce preturi! frictele pentru un euro kilogramul?! asa ceva nu exista aici nici în vis!
avem de toate, dar sunt (relativ) scumpe
pentru mâine am de gând sa manânc doar legume, am cumparat gogosari grasi, morcovi, dovlecei, conopida si voi face o "tocanita"… Le calesc un pic în ulei de masline cu ceapa si condimente. Iar pentru duminica am cumparat spanac si voi "coace"pastrav – de ce nu folosesc cuvântul prajesc, pentru ca m-am dezobisnuit de prajeli în ulei… o Doamne, totul "plutea" în ulei încins, când gateam în România… ca erau snitele, cartofi pai sau peste în malai, totul se prajea în ulei. Aici totul se gateste mai mult in suc propriu, cu putin ulei – de cele mai variate soiuri – care dau aroma si ajuta doar ca mancarea sa nu se lipeasca de tigaie. Mâncam si foarte multe fructe – dar ma repet, aici cel mai banal mar costa 2,99 €/kg. Piersici, caise, capsuni – 3-5 € /kg Mango, ananas, si alte fructe exotice, între 3-6 €/kg iar ciresele, capsunii, afinele peste 6 € /kg. Cel mai mult ma amuza pretul pepenilor! aici 2€/kg si în România aducea taranul un munte de pepeni, dormea lânga ei în piata si pâna nu-i vindea pe toti nu se ducea acasa :)) ca sa plece mai repede, îi dadea la sfârsit pe mai nimic!
Acum mi-am amintit de altele :)) A fost o vara, când eram studenta, ca nu mi-au ajuns banii pentru vacanta la Navodari, decât pentru cazare. De mâncat, am mâncat doua saptamâni aporoape doar porumb fier si pepene :))))) Mi-e dor de porumb fiert! Porumbul aici e dulce… Pofta si dor imi este si de covrigii cu susan :)))
te pup. Un weekend minunat draga mea!
Ai dreptate, draga mea, sunt foarte scumpe fructele la voi, comparativ cu cele de acasă. Şi mai ales merele, caisele şi piersicile, care aici sunt ieftine în sezon. Cireşele, căpunele, zmeura şi afinele sunt şi la noi scumpe, raportat la salarii. Dar pepenii în plin sezon, sunt cele mai ieftine fructe din ţară. Acum costă 1,5 lei kg, dar în august şi începutul lui septembrie anul trecut, costau 1 leu şi pe final 80 şi chiar 50 de bani. Porumbul gata copt sau fiert s-a scumpit exagerat. Costă 5 lei o bucată şi este mult în condiţiile în care în piaţă este doar 1 leu bucata. Cred că îţi este dor, căci ştiu de la cumnata mea. Când a venit în ţară acum doi ani, poftea cel mai mult la covrigi şi merdenele. Şi a mai vrut şi brânză de-a noastră. Trăieşte în Olanda, ţara brânzeturilor şi a caşcavalurilor, dar gustul de acasă este altfel şi îi era dor. Ar trebui să-ţi trimit un pacheţel cu cozonac, sarmale, covrigi cu susan, porumb şi ce o mai pofti sufleţelul tău.
Despre prăjeli ai dreptate. Îmi amintesc că în urmă cu nişte ani, aşa era şi la părinţii mei. Dar acum au început să se mai schimbe lucrurile. Generaţia noastră a început să devină mult mai conştientă şi atentă cu hrana şi multă lume a redus prăjelile. Şi eu mă străduiesc, dar uneori mai fac şi nişte şniţele sau chiftele, că mult îi mai plac băiatului. Dar ponderea este muuuult mai mică decât în copilăria mea. Pup şi eu şi scuze că îţi răspund atât de târziu. Ieri am avut o zi extrem de plină la serviciu, iar apoi am fost în oraş. Când am ajuns seara acasă, m-am apucat s[ scriu despre oferta di n Paris, căci mi-a părut un subiect foarte interesant. Şi apoi am picat ca musca beată şi nu am mai trecut pe-aici până acum.
:)) nu astept eu niciun pachet cu alimente :)) esti tare draguta! Gasesc de toate si aici, ca sunt magazine care aduc anumite produse specifice României, sunt cozonaci, salam de Sibiu, carne de mici, eugenii, pufuleti :))) Pentru cei care au pofte, exista locuri unde poti sa-ti domolesti nostalgiile. Sarmale fac si eu la fiecare Craciun, câte o mamaliguta cu lapte sau cu brânza si smântana mai fac din când in când, pentru mine si fete – Helmut nici ca vrea sa guste! :))
Chiftelute si snitele facem foarte des, dar poate ca nu m-am exprimat eu corect – am vrut sa spun ca le prajim in foarte putin ulei sau unt, nu le lasam sa pluteasca în ulei încins, asa ca la gogosi, cum se obisnuieste în România. Noi nu mâncam dietetic, ci gatim dupa retete europene. Bineîntels ca odata cu inaintarea in vârsta, devenim din zi in zi mai sedentari si acordam o tot mai multa atentie caloriilor si vitaminelor,. Totodata avem mai mult timp pentru gatit – ne-am învatat sa pregatim portii zilnic, nu punem niciodata mâncare gatita astazi în frigider, pentru maine.
te pup draga mea. Un weekend minunat sa petreceti!
Aha, deci se gândesc oamenii şi la cei plecaţi, cu doruri culinare! Am înţeles acum, eu credeam că nu mai faci deloc prăjeli. Pup şi eu!