Am început de săptămâna trecută să introduc în meniul săptămânal multe salate, că au apărut verdeţurile. Voi continua şi acum acelaşi lucru pentru că simţim nevoia de salate şi suntem în post. În plus, am mai aruncat o privire pe lista cu cele 25 de alimente antistres pentru a face un meniu trei în unul. Şi dacă ne gândim că nu voi mai lua decât piept de pui pentru Mihnea, ca să îi mai fac câte un grătar când va dori, acest meniu săptămânal va fi şi economic, devenind astfel patru în unu, căci va fi un meniu săptămânal verde, deci sănătos, de post, antistres şi economic. Hip-hip-ura!!!
Nu calculez acum totalul, căci nu am făcut aprovizionarea pe toată săptămâna. Mai am de ieri salată şi ceapă verde, plus ridichi şi pot să vă spun că în Piaţa Obor salata verde era 1,5 lei, o legătură de ridichi era 1 leu iar ceapa verde 1 leu legătura. Am văzut şi lobodă, dar nu am întrebat cât costă.
Luni
pilaf simplu
salată verde cu ceapă şi ridichi
Marţi
mâncărică de cartofi cu măsline
salată de varză
Miercuri
ciorbă de lobodă
salată cu cartofi fierţi, ridichi, ceapă şi salată verde
Joi
ciorbă de lobodă
mâncare de linte roşie
salată de crudităţi: morcovi, ţelină, sfeclă roşie, ceapă
Vineri
paste cu ciuperci
salată verde cu ridichi şi ceapă tot verde, desigur
Sâmbătă
ardei umpluţi cu orez şi ciuperci
plăcintă cu mere
Pentru duminică las inspiraţia de moment să mă călăuzească iar desertul va fi din fructe prospete, fructe uscate, nuci şi migdale. Dimineaţa voi mai face micul dejun din arpacaş şi fructe, că nu am mai făcut de ceva vreme şi în rest, cereale de grâu, secară, orz şi ovăz, combinate cu nuci/migdale, stafide, curmale, seminţe de dovleac, prune uscate. Toate aromate cu scorţişoară şi înmuiate în piure de banane sau suc proaspăt de portocale. Pentru Mihnea voi mai face şi câte o omletă sau ouă fierte, iar pentru noi voi lua şi tofu, de care domnişorul nu se va atinge şi va strâmba din nas.
O săptămână minunată!
Mihaela Dămăceanu
bun meniu, vin la masa! 🙂
Loboda am luat eu din piata Ramnicu Salat cu 1.5 lei. Si eu ma bucur enorm de aparitia verdeturilor proaspete pe piata 🙂
Hai, Coco, te aştept!
Cam aşa trebuie să fie şi în Piaţa Obor. Mă gândeam că nu am văzut spanac şi ştevie, cred că este prea devreme pentru ele.
Noi obisnuim vinerea sa mancam pastrav sau somon, in rest si la noi salatele de cruditati sunt de baza 🙂
Vinerea ce a trecut am incercat o reteta noua! Somon file tavalit in amestec de seminte de pin, pesmet si frunze de partunjel ( verde), pus pe hartie (pergament) in cuptor, la 160°C pentru o jumatate de ora! Garnitura de cartofi fierti apoi feliati si prajiti in ulei vegetal cu ramurele proaspete de rozmarin. Sos de mustar dijon si salata de rosii cu ceapa si usturoi. DELICIOS!
Te pup. O saptamana minunata
Absolut delicios, cu siguranţă. De reţinut şi de încercat această bunătate de reţetă. Cartofii fierţi îi mai prăjeam şi eu cu ceapă verde, pătrunjel şi mărar, dar nu am folosit rozmarin.
Te pup şi eu, draga mea!
Cum ies cartofii fierti si apoi prajiti? Am auzit de reteta asta, dar nu am incercat-o niciodata. Am inteles ca sunt un pic mai dietetici decat cartofii prajiti pur si simplu.
Cate mai invat eu de la voi! Sunteti niste gospodine de clasa.
Nu cred, in Craiova spanacul a fost tota iarna pe piata, nu era scump dar nici nu stiu cat costa ca nu ma pasioneaza, iar ala din gradina e destul de mare si comestibil
Ce drăguţ o fi să ai propria grădină. Dacă mai are şi cine să o lucreze, cred că este şi mai bine :))
Sunt foarte gustoşi şi aproape sigur sunt ceva mai dietetici, întrucât nu se absoarbe la fel de mult ulei. Se prăjesc puţin timp, doar o parte din ei prind puţină culoare.
Pe mine a început să mă pasioneze bucătăreala nu chiar de multă vreme, dar succesul meselor la băieţii mei, mă determină să dezvolt acest interes.