Meniul săptămânal trebuia postat ieri, dar am avut motive întemeiate să îl amân pentru azi.
Sunt bucuroasă să raportez că săptămâna trecută am reuşit să ne încadrăm în suma de 180 lei pe care o planificasem. Nu am mai ajuns în Piaţa Obor, datorită unor activităţi apărute pe nepusă masă, dar ne-am descurcat cu câteva produse cumpărate din mica piaţă de lângă casă.
De asemenea, şi în week-end am fost cam aglomeraţi, deci nu am făcut cumpărăturile dinainte. Totuşi am notat ofertele interesante de la Billa pentru săptămâna aceasta (de fapt, doar azi mai sunt valabile că de mâine intră următoarea ofertă):
– carne tocată de porc – 12,49 lei/kg (reducere de 16%);
– portocale – 2,39 lei/kg (reducere de 27%);
– spată de porc fără os – 15,49 lei/kg (reducere de 12%);
– file de pangasius – 10,99 lei/kg punga de 600 g (reducere de 35%);
– ulei Floriol – 5,89 lei/l (redus de la 6,39 lei/l );
– aluat pentru foietaj Morăriţa 2 x 400 g – 5, 99 lei (reducere de 21%);
Meniul va fi următorul:
salată de crudităţi
MARŢI
prânz
MIERCURI
prânz
paste cu ciuperci şi salată de varză
JOI
prânz
ciorbă de fasole boabe
pizza cu şuncă şi ciuperci
prânz
salată de crudităţi
dimineaţă
omletă cu caşcaval
şniţel de porc cu cartofi prăjiţi
salată verde
Sursă imagine: Savit Keawtavee/FreeDigitalPhotos.net
Mihaela Dămăceanu
Citind meniul tau cel mai mult mi s-a facut pofta de ciorba de fasole si salata orientala ! N-am mai facut demult aceste preparate delicioase si consistente…
Hai sa iti scriu si eu meniul meu desi la costuri nu ma prea pricep fiinca nu imi fac niciodata "totalul"
Azi ciorba de fasole boabe cu afumatura + capsuni
Maine spanac cu ochi + banana
Poimaine legume (vinete+ardei+morcovi) usor caliti cu bucatele de carne de porc marinate
Vineri supa de persioare si salata de thon (salata verde+ceapa+ou+thon conserva in suc propriu+putina maioneza)
Sambata: peste cu mudei si legume
Duminica e zi libera la gatit, cumpar probabil mancare chineazasca sau pizza 🙂
Ciorbă de fasole nici eu nu am mai făcut de nu mai ştiu când. Sper să am succes cu ea, indiferent ce metode am aplicat, tot ne balonează. Dar de gustoasă, este foarte… şi am zis să mai încerc întrucât este un fel de mâncare de post foarte consistent.
Eu îl fac că sunt tare preocupată de economii şi am şi un motiv în plus, scriind totul pe blog. Şi mai sper că fiind conştiincioasă voi ajunge să mai pun în aplicare sfaturile tale bune din postarea despre cum se poate călători ieftin. Şi chiar dacă nu faci totalurile acasă, am reţinut o mulţime de informaţii preţioase despre preţul mâncării în Londra şi sincer am fost pozitiv impresionată de suma ce ţi-a rezultat.
Ai un meniu foarte echilibrat şi văd că ne-am nimerit săptămâna aceasta cu fasolea. Mi-ai mai dat o idee cu salata de ton, pe care nu am mai făcut-o demult. Căpşunele le mai aştept o ţâră, că nu mai este chiar….aşa de mult până apar ale noastre. Duminica şi noi o avem tot cu liber, dar doar la inspiraţie.
O zi frumoasă, Alicee!
Noi ieri am mancat chiftelute cu cartofi piure, iar pentru azi avem cordon bleu cu cartofi fierti si prajiti cu ceapa si rozmarin.
Pana la lasarea Postului, in Bavaria in perioada Fasching (Carnaval) se mananca la desert gogosi. Hmmmmm… simple, umplute cu dulceata sau cremuri, pudrate cu zahar sau glazurate, sunt o minunatie! Avem in oras mai multe cofiserii care isi fac concurenta, dar dupa parerea mea, lantul Wolf este cel mai profesional! Nu poti trece pe langa magazinele lor fara sa nu cumperi gogosi!
Te pup. O saptamana minunata draga mea!
Draga mea, nu am aservit prânzul deşi ar fi fost cazul. Aşadar, nici nu ştiu să-ţi spun după ce îmi plouă în gură acum: cordon bleu cu cartofi cu rozmarin sau gogoşi. Oare nu ar fi frumos să aştept eu băiatul cu nişte gogoşi cu dulceaţă???
Sunt acasă, ca să ştiţi şi nici la piaţă nu am ajuns încă, că scriu comentarii pe bloguri şi citesc frumuseţi. Dar mi-e o foame şi o poftă, de nu pot să vă mai spun!
Dar mă duc la chifteluţe şi las ideile tale aromate şi parfumate cu petale de trandafir, că pe mine la gemul acela m-a dus mintea cu toate că nu am văzut ăână acum gogoşi cu gem de trandafir. Şi le planific în meniul pentru săptămâna viitoare. Ba nu, duminică ar fi cel mai bine! Pup, draga mea!
Imi place cand vad pe-aici despre cumparaturi si mancaruri.Nu prea duc eu lipsa de inspiratie,dar voi sunteti mai calculate si sunteti la curent cu noutatle.Nici eu nu prea fierb fasole ,dar am mancat la Fagaras o ciorba … parca era o crema .Trebuie pusa la muiat de seara,iar la fiert se schimba apa de 3 ori,pana sa se puna zarzavatul..O sa incerc,ca am timp acum,dar mi se pare tare migaloasa acesta ciorba.O saptamana buna!
ma mai bucur de 4 luni de libertate inainte de a ma apuca de meniul saptamanal 🙂
Am inceput de cateva luni un fel de dieta (stil de viata) mai sanatos. Cand eram la Londra eram tare stramtorata cu banii si tineam in caiet notite ca sa nu sar peste buget. Cheltuiam 30-40 lire pe saptamana, fiind singura, pentru Londra nu e mult. E drept ca deseori mai mancam cate o masa la prieteni si in weekend mergeam la ei la gratar (in zilele in care nu ploua 🙂 ).
Faza e ca eu la Londra mancam putina carne, 1 kg pe saptamana, iar carnea era cea mai scumpa (5-7 lire kg). De fapt dupa cum observi si in dieta mea de acum, nu prea am carne, nu mancam nici inainte prea multa insa iubeam cartofii si pastele care acum pe cat posibil le-am inlocuit cu legume.
Mulţumesc, Flori, pentru sfaturi şi aprecieri! Apa am schimbat-o întotdeauna, dar nu am lăsat-o aşa de mult la înmuiat. O să încerc şi aşa, că este tare gustoasă, păcat că nu te lasă în pace după ce o mănânci. Ca o cremă, zici? Interesant!
4 luuuuuni? Asta da pauză!
Păi da, mie mi s-a părut extrem de bine să te ăncadrezi în această sumă, în Londra, pe care o lume întreagă o ştie de oraş foarte scump. Chiar scumpă carnea, dar se pare că ne apropiem şi noi de preţul acesta. Săptămâna trecută mă uitam în Mega Image şi am văzut ceafă la preţ de 29 lei/kg.
Da, am observat că ai puţină carne şi am observat şi cât este de diversificat.
Şi noi încercăm să mai reducem carnea, la început prin cele două zile de post. De obicei, mai am o zi de peşte, dar acum am sărit.