Miercurea fără cuvinte-Păstrăv de nuc(bureţi)
16 Comments
Lasă un răspuns
TrackBack URL
https://www.blogdefamilie.ro/2013/07/miercurea-fara-cuvinte-pastrav-de-nucbureti.html/trackback
https://www.blogdefamilie.ro/2013/07/miercurea-fara-cuvinte-pastrav-de-nucbureti.html/trackback
Nu stiam ca asa se numeste ciuperca asta din copac. E comestibila?
Este! Cine ne-a arătat-o, ne-a povestit că este chiar o delicatesă şi ne-a pregătit şi masă. Cu smântână şi mămăligă, dar mie mai mult mi-a plăcut cum arată. Nu se poate observa în poze că era foarte mare. Cam 40 de cm. Ne-a spus că apare pe copacii bolnavi şi a avut dreptate, că nucul din curte a trebuit tăiat ulterior, după ce s-a rupt o creangă sănătoasă. Noroc că nu a căzut peste casă!
Mie mi-e cam frica sa mananc ciuperci care nu sunt cumparate din Supermarket, nu de alta, dar parca prea am auzit povesti de groaza cu pataniile curajosilor.
Crezi că mie nu mi-a fost???? Dar atâtea garanţii am primit, că m-am încumetat. S-a întâmplat în mai şi sunt încă O.K. Pericolul a trecut!
Foarte frumoase fotografiile tale.
Să ai o zi liniștită.
Mulţumesc frumos! O zi bună şi ţie!
Foarte interesant acest burete,nu am avut ocazia sa gust niciodata!
Foarte frumoase pozele!
O zi frumoasa!
Mulţumesc! Nici eu până-n primăvara asta. Nici măcar nu-i acordasem atenţie, cu un an în urmă, când într-o zi pe fugă, mi-a atras atenţia pentru câteva secunde, buretele uriaş din nuc.
O noutate si pentru mine 🙂 Desi in gradina parinteasca avem destui nuci, n-am mai vazut asa ceva, stiam doar de buretii de fag, pe care ii adunam din padure.
Din cate-mi amintesc de la tata, ciupercile ce cresc pe lemn nu-s otravitoare, pot avea gust prost sau sa-ti spargi capul cu ele, dar cam atat 🙂
O sa ma uit cu atentie deacum incolo la nucii batrani. Ma bucur, ca am mai invatat ceva !
O zi frumoasa, Mihaela !
Am înţeles că nu face bine copacilor, ori îi îmbolnăveşte ea, ori apare pe copacii deja bolnavi, nu am înţeles foarte exact! Deci ar fi bine să nici nu-i vezi pe nucii din curte. A fost puţin cam tare, de-asta nici nu mi-a plăcut prea mult. Se pare că era prea mare, de-aceea. O zi frumoasă şi ţie şi mulţumesc de vizită şi comment!
Super faine omaginile! Si… zici ca ati mancat asa ceva? 🙂 spune-ne te rugam si daca au fost gustosi.
Am mai invatat astazi ceva , multumim!
Happy ww!
☆★☆★☆★☆★☆★☆
Eu, cu toată teama legată de ciuperci, am gustat că am fost superasigurată. Altfel, nu am probleme de a încerca gusturi noi. Nu m-am dat în vânt, mi s-a părut cam tare şi avea un gust amărui, ca de coaja, sau frunză de nuc(nu că aş fi încercat să mănânc şi de-alea), dar aşa mi le-am imaginat. Am rezistat şi am terminat toată porţia. Pentru prima dată, cred că e bine. Am citit undeva că te obişnuieşti cu un gust nou, după 10 încercări, şi de aceea nu am forţat niciodată copilul să mănânce produse noi, ci doar am perseverat în a le face, şi l-am lăsat să mănânce cât vrea. Cu el mi-a mers, dar cu tati al lui mai puţin. Concluzia este că nu mi s-a părut prea grozav. Gurmanzii o consideră un fel de regină a ciupercilor! Happy WW, şi ţie, dragă Carmen!
Yes, those mushrooms are awesome! Nice pictures!
Thank you! Not as much as your paintings!
Vroiam să vă mai spun că este de la noi din curtea din Botoşani! Şi nucul a fost tăiat!
Mah copii..mananc pastrav de cand ma stiu..cel mai bun burete ever…proaspat are o aroma pe care o simti de la sute de metrii…atentie…cand e recoltat sau taiat…nu se pune mana pe el..nici cu manusi nici fara…deaia se intareste instantaneu…daca se toaca pentru tocanitza
nu tocati cu metal…folositi un "cutit " de lemn sau plastic…o sa va chinuiti dar merita…altfel se intareste ca iasca si devine amarui…aceeasi problema si daca buretele e batran…cand il recoltati..folositi o tepusa din lemn..infigeti in el..apoi il rupeti…nu taiati cu metal!!! imi amintesc cand imi gatea bunica asa ceva…delicios…respecta tot ritualul..no metal..no hand