În ultimele două săptămâni nu am publicat meniul pentru că nu l-am făcut. Bineînţeles că i-am simţit lipsa şi revin la bunul obicei. Mai am o veste pe care mi-e greu să v-o împărtăşesc, din motive de jenă. Au trecut 4 săptămâni din post şi….deja am călcat pe bec. Îmi pare rău că nu am rezistat tentaţiei, dar încerc să continui aşa cum pot şi sper că data viitoare va fi mai bine. Programez în continuare mâncare de post şi îi completez lui Mihnea, cu câte un grătar, ouă şi lactate.
În altă ordine de idei, voi încerca să folosesc în continuare lista cu cele 25 de alimente antistres.Am observat nişte rezultate şi voi include câte alimente pot, în meniurile săptămânale. Le folosesc în mod special, la micul dejun, salate, ciorbe şi desert.
În plus, mai doresc să mulţumesc unei cititoare dragi, care mi-a trimis mai demult o supercolecţie de reţete de post. M-am inspirat şi până acum din ele, dar nu am scris pe blog pentru că nu am mai postat meniul. Folosesc şi acum câteva idei şi îi transmit din nou mulţumiri.
Aşadar, meniul următor va arăta cam aşa:
LUNI
prânz
mâncărică de mazăre
salată de varză
salată de varză
MARŢI
prânz
pilaf cu legume
salată verde cu ridichi şi ceapă
MIERCURI
prânz
ciorbă de ştevie
pizza de post
JOI
prânz
ciorbă de ştevie
chifteluţe din ciuperci, cartofi şi făină
chifteluţe din ciuperci, cartofi şi făină
VINERI
prânz
supă-cremă de mazăre
salată de cartofi cu porumb şi castraveţi muraţi
SÂMBĂTĂ
prânz
ardei umpluţi cu orez şi ciuperci
salată din spanac, ridichi, morcovi, ceapă verde
salată din spanac, ridichi, morcovi, ceapă verde
plăcintă cu mere
DUMINICĂ
inspiraţie de moment
Pentru dimineaţă vom folosi cereale combinate cu lapte de soia şi nuci, migdale, seminţe de dovleac şi floarea soarelui, dulceaţă de vişine.
Sau cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi de fructe proaspte. Sau
Sau cereale înmuiate în compot de ananas, cu bucăţi de fructe proaspte. Sau
arpacas fiert combinat cu fructe, nuci şi prune uscate. Reţeta cu arpacaş merge foarte bine şi ca desert, şi tot ca desert voi folosi tot din lista cu antistresul, mere, banane, nuci şi ciocolată neagră.
O săptămână uşoară!
Mihaela Dămăceanu
Arata foarte bine meniul! 😉
Eu am incercat sambata asta niste ardei umpluti de post, dar ardeii i-am cumparat din piata, de la muraturi, si, fiind in otet, s-au acrit foarte tare la fiert… Asa de rau mi-a parut de ei, mai ales ca au acrit si iutit si continutul… Dar asta e, o sa ii mai fac doar in varianta cu ardei cruzi.
In final,ideea e nu sa fim perfecti, ci sa ne straduim mereu. Chiar spunea un parinte ca este un pacat mare ca atunci cand cazi sa incepi sa deznadajduiesti si sa nu incerci sa fii mai bun. Eu sunt sigura ca nu e cazul de asta si ca va fi mai bine data viitoare. Si pentru mine totodata, pentru ca si eu am avut scapari, desi nu am tinut postul chiar de la inceput.
Aa.
Mulţumesc frumos de încurajare, dragă Aa! Am avut eu ceva dubii de la început, dar important este să perseverez, cum bine ai zis!
Păcat de ardei şi de muncă. Cei proaspeţi sunt într-adevăr axagerat de scumpi acum, dar se pare că sunt singura soluţie, dacă nu avem congelaţi, că aşa mi-a spus o colegă că îi face!
O seară frumoasă!
Şi eu pun ardei întregi la congelator pentru umplut iarna. Din păcate ocupă cam mult loc, dacă nu avem congelator mare, mai mult de 1-2 pachete nu se pot pune. Dar e bine şi atât la urma urmei, cât să ne facem pofta.
Cât despre post, şi eu am călcat pe alături în săptămâna cât am fost plecată, nu se putea altfel, dar când m-am întors am luat postul de la capăt. Cred că nu e nicio problemă, ţinem după puterile noastre, important e să nu deznădăjnuim, cum bine zice Aa.
O zi frumoasă, Mihaela.
Mulţumesc frumos, Iuliana! În vara aceasta voi pune şi eu ardei la congelator. Adică aş vrea, că cine ştie ce o mai fi până atunci.
O zi frumoasă şi ţie, Iuliana!
Am auzit de varianta de congelare, dar eu am congelator foarte mic si acela umplut cu altceva. Am auzit si de congelarea verzei crude pt sarmale: in acest fel se inmoaie foile si le poti rula foarte usor.
Aa.
Despre varză nu ştiam! Şi eu am congelator mic, dar până acum nu a fost niciodată plin. În vara asta vreau să-l umplu.