Gata!
Am revenit şi bine v-am reeeeegăăăsit, dragele mele !
Sper să revin în acelaşi ritm cu care mă obişnuisem şi vă obişnuisem, deşi acum îmi pare că mi s-a golit capul. Orice pauză este o ieşire din ritm şi durează un pic până îl regăseşti.
Am avut o săptămână plină, plină, plină, care a necesitat şi o pregătire prealabilă. Din acest motiv, nici în săptămâna dinaintea celei pline, nu am putut scrie zilnic.
Mi-am luat concediu de odihnă, pentru o colaborare timp de o săptămână. A fost foarte solicitant, dar foarte frumos. M-am plimbat prin Bucureşti până nu am mai putut, am vizitat multe locuri frumoase, unele dintre ele noi şi pentru mine, şi am cunoscut o mare mulţime de oameni. Mai precis, o mare mulţime de copii. Copii mici, copii mai puţin mici, copii dulci, copii nerăbdători, copii entuziasmaţi, copii ascultători şi copii neascultători. Şi mai ales, mi-am amintit de perioada profesoratului. Nu-i deloc uşoară munca aceasta şi am tot respectul pentru cei ce o fac până la sfârşit, cu dedicaţie şi eficienţă.
Şi mi-am reconfirmat nişte impresii despre mine. Şi anume, faptul că mă stresez mult, singură-singurică.
Ştiam ce înseamnă munca cu mulţi copii şi îmi era puţin dor. De aceea, am primit fără rezerve propunerea de colaborare, convinsă fiind că mă voi descurca. Şi se pare că am reuşit să mă descurc.
Dar când credeţi voi că mă copleşiseră emoţiile şi teama că nu voi putea gestiona totul?
În week-endul de dinaintea începerii activităţii respective.
Atât de mult, încât nu mai puteam să mă gândesc la nimic altceva.
Raţional, ştiam că totul putea fi dus la bun sfârşit, mai ales că beneficiam de cea mai bună coordonare.
Emoţional, nimic nu îmi mai părea controlabil şi mă rugam să nu apară surprize neplăcute.
Cunoscându-mă destul de bine, raţiunea din mine spunea că mă voi descurca. Dar emoţiile mă făceau să mă întreb dacă am îmbătrânit mai mult decât credeam, mă făceau să cred că a venit timpul să încetez cu experimentele, cu schimbările şi cu testarea propriei limite şi valori.
A trecut, şi aşa cum vă spuneam, m-am descurcat. Şi ca de multe ori în viaţă, am constatat că mă stresez prea mult înainte de a face ceva nou. Mult prea mult, şi inutil.
Şi am mai constatat pentru a n-a oară, diferenţele dintre femei şi bărbaţi.
În timp ce nouă ne sare sufletul de teamă şi suntem copleşite de responsabilitatea pe care o purtăm pe umeri, dumnealor sunt echilibraţi, detaşaţi, şi nu de puţine ori, mai eficienţi.
Şi poate că nu întotdeauna sunt mai eficienţi decât noi(deşi nu era cazul persoanei pe care am urmărit-o eu cu atenţie, acum), dar cu siguranţă ne depăşesc la controlul emoţional.
Ceea ce contribuie, cu certitudine, la obţinerea unor rezultate mai bune în activitatea desfăsurată.
Pe mâine,
Mihaela Dămăceanu
Bine ai revenit, Mihaela! Mi-ai lipsit.
Ai dreptate, de cele mai multe ori ne stresam inutil si exagerat. Asta-i natura noastra.
Bine te-am regăsit, draga mea! Şi mie mi-ai lipsit, deşi tot am trecut pe la tine să văd cum ţi-a fost excursia. O săptămână frumoasă!
bine ai revenit si iti doresc sa inveti din experienta asta sa te stresezi ca mai putin!
Mulţumesc frumos, Cristina dragă! Da, sper să învăţ odată….
Din pacate stresul se controleaza foarte dificil tot din experienta vorbesc si eu si intaresc lucrul acesta mai ales cand sunt constienta ca am un drum pe care il parcurg in viata alaturi de cel mai suprem Stapan, si totusi stresul isi face de cap…La un moment dat imi spuneam ca si acest fel de sentiment este un fel de ispasire a trecutului, in viata noastra.
Bine ai revenit ! O saptamana minunata!
Sa inteleg ca ai fost ghid pentru copii pt o saptamana?Daca este asa,bravo!
Mulţumesc frumos, Corina! Fir-ar el de stres, că într-adevăr îşi face de cap. O săptămână minunată, şi ţie!
Cam aşa ceva! Mulţumesc şi o săptămână frumoasă!
Bine ai revenit Mihaela
Pe blog si nu numai …
De fiecare data ceva nou ce urmeaza sa facem ne da foarte mari emotii. Tocmai pentru ca este o actiune cu foarte multe necunoscute.
Din experienta proprie am constat ca o modalitate pentru a mai inlatura aceste emotii este sa incercam sa organizam aceea activitate pe fiecare etapa – actiune in parte, cu timpii aferenti si resursele necesare implicate. Pe masura ce ne vom obisnui cu activitatea vom fi mai preocupati sa raspundem provocarilor aferente si mai putin afectati de emotiile generale care sunt doar un factor de stres si care ne pot determina sa renuntam la aceea activitate.
Cu fiecare activitate devenim mai buni si mai siguri pe noi.
Fiecare experienta este o lectie de viata care nu se invata din carti.
Succes in continuare
welcome back! 🙂
da, stiu ca era o saptamana speciala pentru scolari, "scoala altfel" sau asa ceva, o perioada in care au vizitat muzee si alte atractii, au mers in diverse excursii..
cred ca a fost foarte placut sa mergi impreuna cu Mihnea si colegii lui, te-ai mai deconectat de la viata agitata de zi cu zi 🙂
Din păcate, nu am fost cu colegii lui Mihnea, ci cu alţi copilaşi. Îţi dai seama că a venit şi Mihnea. L-aş fi luat de fiecare dată, doar că este ceva mai greu, când eşti cu propriul copil. Instinctiv, eşti cel mai mult cu ochii pe el.
A fost o săptămână foarte deosebită şi plăcută.
O seară frumoasă, Daniela!
Mulţumesc, Lilişor! Ai tu dreptate, şi ştii că încerc să îţi urmez exemplul pozitiv, de control al emoţiilor şi stresului. Te îmbrăţişez, cu drag!