– 2 piepţi de pui;
– o ceapă;
– un păstârnac;
– o ţelină;
– doi morcovi;
– 100 g smântână;
– 2 ouă;
– oţet, usturoi;
– sare, piper.
Mod de preparare ciorbă rădăuţeană:
Se curăţă rădăcinoasele şi se pun la fiert în 3 l de apă. Cam după 10 minute se adaugă pieptul de pui. Când este aproape fiert, se scoate şi se taie în cubuleţe mai mari.
Când sunt bine fierte, se scot legumele şi se pasează.
Adăugaţi o legendă |
Se pune piureul şi cubuleţele de piept de pui înapoi în oală, lăsându-se câteva minute la fiert şi împrietenit.
Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna bătută cu cele două gălbenuşuri. După gust, ciorba radăţeană se drege la fel ca ciorba de burtă, cu oţet, mujdei de usturoi, sare, piper.
Şi gata!
Nu-i aşa că ciorba rădăuţeană se face uşor?
Poftă bună, dragilor!
Mihaela Dămăceanu
Trackback 6