– 2 piepţi de pui;
– o ceapă;
– un păstârnac;
– o ţelină;
– doi morcovi;
– 100 g smântână;
– 2 ouă;
– oţet, usturoi;
– sare, piper.
Mod de preparare ciorbă rădăuţeană:
Se curăţă rădăcinoasele şi se pun la fiert în 3 l de apă. Cam după 10 minute se adaugă pieptul de pui. Când este aproape fiert, se scoate şi se taie în cubuleţe mai mari.
Când sunt bine fierte, se scot legumele şi se pasează.
Adăugaţi o legendă |
Se pune piureul şi cubuleţele de piept de pui înapoi în oală, lăsându-se câteva minute la fiert şi împrietenit.
Se ia de pe foc şi se adaugă smântâna bătută cu cele două gălbenuşuri. După gust, ciorba radăţeană se drege la fel ca ciorba de burtă, cu oţet, mujdei de usturoi, sare, piper.
Şi gata!
Nu-i aşa că ciorba rădăuţeană se face uşor?
Poftă bună, dragilor!
Mihaela Dămăceanu
Aşa e, se face uşor şi e bună rău!
Eu nu pasez legumele, le folosesc Ulterior la o salată. În schimb, îi pun un pic de fidea şi la final călesc un morcov dat pe răzătoarea mică şi scurg în oală uleiul colorat şi aromat care se lasă.
Asa e, se face foarte usor (mai ales ca eu nu pasez legumele, le scot de tot)! Totusi o fac cam rar pentru ca la noi o supa trebuie sa tina vreo 2-3 zile si ciorba radauteana nu sta chiar asa bine atata timp.
In acelasi stil, anul acesta am descoperit ciorba de porc ardeleneasca: toate legumele si cuburi porc se fierb, se drege la fnal cu smantana si oua si, ingredientul cheie, TARHON! Nu ma dau in vant dupa tarhon, dar ciorba asa ma da pe spate!
Am zis cum o fac eu, sper sa nu ma critice cineva care a stat mai mult in Ardeal si stie mai bine cum stau lucrurile!
Bine că mi-aţi spus, că data viitoare voi încerca şi eu să nu le mai pasez. Pentru decor mai pun mici bucăţi de gogoşar sau capia, dar acum nu am avut.
Aa, voi încerca şi eu ciorba ardelenească. Sună foarte tentant!
Iuliana, bun trucul cu legumele de salată. Împuşcăm doi iepuri odată!
Bravo, să știi că e delicioasă! Și eu o fac de ceva ani și o am pe blog :)! La noi în Rădăuți e vedeta județului! 😉 Doar că pieptul de pui se răsfiră după ce este fiert ca niște zdențe. Este delicioasă! Bună alegere ai făcut! M-aș duce să mă servești și pe mine 😉
Hai, te rog să vii! Te aştept cu mare plăcere! Dacă nu, pun un pacheţel la autocar!
Asta e fix ciorba mea preferata din toate timpurile!!!! O ador. In Iasi am mancat-o prima oara si de atunci o fac mereu.