Săptămâna trecută nu am reuşit să mai fac chifteluţele de cartofi, pentru că atunci când au auzit că vreau să fac plăcintă de spanac(foarte bună, Iuliana!) au sărit pe mine cu gura şi cu rugăminţile, să fac şi una cu mere. Aşa că şi eu am fost puţin şmecheră şi am renunţat la ceva. Inutil să vă povestesc, că două tăvi de plăcintă, nu au rezistat o zi întreagă.
Mulţumim Irinei pentru link-party şi am dat o tură prin reţetele ei pentru a ne inspira puţin.
Am gătit tot de 4 ori, pregătind marţi şi joi, mâncarea pentru zilele de post. Parcă, parcă aş încerca să gătesc doar trei zile pe săptămână, deşi nu cred că iese. Vom vedea.
salată de sfeclă roşie
MARŢI
prânz
ciorbă de legume a la grec
pui cu sos de lămâie
MIERCURI
prânz
pizza vegetariană cu ciuperci
tartine cu salată de vinete
JOI
prânz
ciorbă de legume a la grec
rasol de peşte oceanic cu legume
prânz
salată a la russe cu maioneza din pufuleti
paste cu ciuperci şi sos tomat
SÂMBĂTĂ
dimineaţă
omletă din ouă de prepeliţă cu caşcaval ras
prânz
cordon bleu din piept de pui cu cartofi ţărăneşti şi salată verde
O săptămână frumoasă, tuturor!
Mihaela Dămăceanu
Mihaela, ma bucur ca v-a placut placinta cu spanac.
Imi place foarte tare meniul de sambata 🙂 Eu nu am mancat niciodata oua de prepelita. Cate oua pui la o omleta pentru o persoana?
Delicioasă, a fost plăcinta! Ouă de prepeliţă, am mâncat şi noi pentru prima oară, destul de recent. Am socotit două ouşoare mici, ca fiind echivalente cu unul de găină, deci patru de persoană. La gust, nu am observat mare diferenţă de cele de găină, dar par mai apropiate de cele de casă. Sunt foarte sănătoase şi mi le aduce un producător, la un preţ mai bun. Am profitat şi vreau să iau în continuare. Au coaja subţirică dar pieliţa este mai tare şi trebuie sparte şi puse într-un alt vas, înainte de a pune tigaia pe foc.