Miez de vară plin de legume şi fructe, deci şi meniul nostru se va adapta ofertei. Am ajuns la al cincilea meniu alcătuit pentru două săptămâni şi continui cu această variantă. Sincer, nu sunt deosebit de multe avantaje faţă de cel săptămânal. Doar o mică reducere a timpului acordat alcătuirii. Dar şi asta înseamnă un câştig în plus, deci rămân la varianta de două săptămâni.
Voi găti mai uşor şi predominat salate. Intenţionez să fac câteva feluri noi cu dovlecei, am văzut două reţete interesante şi o tartă cu piersici. Un borcan din compotul de prune pentru iarnă, se va deschide acum. Şi voi mai face prăjitura cu vişine, că foarte multă vreme nu le mai găsim. Ar fi cazul să pun şi la congelator.
Prima săptămână:
Prânz şi seara
– ciorbă de perişoare, piept de pui la grătar/dovlecei cu brânză la cuptor cu salate de vară – luni şi marţi
– salată de vinete/mâncare de fasole verde cu salată de roşii cu ceapă şi castraveţi – miercuri şi vineri
– vinete umplute cu carne şi salată de varză- joi
– frigărui cu muşchi de porc, salată grecească, tartă cu piersici – sâmbătă.
A doua săptămână:
Prânz şi seara
– ciorbă de varză cu afumătură şi copane de pui la cuptor/chifteluţe de dovlecei cu cu salată asortată – luni şi marţi
– orez cu legume gratinate/paste cu sos de roşii şi salată de castraveţi/roşii – miercuri şi vineri
– salată săsească de pipote şi inimioare şi salată de varză – joi
– şniţele din carne de viţel, cartofi umpluţi cu brânză şi bacon, tzatziki, prăjitura cu vişine – sâmbătă.
Ca de obicei, duminica rămâne pentru inspiraţia de moment şi dimineaţa vom avea ouă, brânză, caşcaval, unt, gem, lapte, iaurt, roşii, castraveţi, măsline, cereale.
În afară de cele două prăjituri, în cursul săptămânii vom mai avea ca desert caise, piersici, nectarine proaspete şi compot de prune.
O săptămână minunată să aveţi!
Mihaela Dămăceanu
Salata saseasca de pipote….suna bine 🙂 Poate ai timp sa pui si reteta.
Saptamana frumoasa si usoara, Mihaela! Pup!
Da, sună. Am găsit-o într-o revistă, are şi ţelină multă, pe lângă pipote şi inimi. Este prima încercare, dacă ne place pun reţeta.
Din inimi si pipote am facut si eu, o data, la Paste, un drob foarte delicios.
Tu esti tare harnicuta si creativa!
Mulţumesc, Loredana. Caut pe ici -colo, că îmi place să mai încerc şi feluri noi. Uneori le mănânc doar eu, dar alte ori se mai obişnuiesc şi ei, sau poate îmi ies şi mie mai bien, şi apoi mi le cer.
Eu din pipote nu prea ştiu multe feluri, deşi îmi plac şi de aceea am reţinut reţeta. Cu ţelină mi s-a părut chiar interesantă.
Ceva nou pentru mine si cred ca vom manca,vinete umplute.Vezi ca tu ne mai inspiri din menurile scrise?O saptamana buna!
Mulţumesc, Flori! O săptămână minunată şi ţie! Mă bucur dacă vă pot da idei.
Hmmm o ciorba de perisoare as pofti si eu si Helmut :))
In sezonul de vara noi mancam mai multe supe ca in orice alt anotimp. Si carnita la gratar cu salate de cruditati.
Frumos arata cumparaturile tale! Spor la facut conserve! Te pup draga mea ♡
Ce tare esti! Eu abia am rabdare sa fac meniu pe o saptamana, pentru doua saptamani mi-ar trebui intai ceva sa nu ma apuce durerea de cap, mai ales la partea cu ingredientele . Tu la socoteli chiar te pricepi.
S-aveţi poftă, draga mea, şi la ciorbiţa de perişoare şi la grătarelele cu salate!
Mulţam, mulţam, din bucătărie vin, unde m-am dus după o jumătate de zi de alergături prin oraş.
Pup şi eu!
Cred că după o viaţă de calcule, mi-au intrat în sânge. Am o colegă ce mă amuza spunându-mi foarte des, cât de mult o relaxează calculele. Cred că m-am molipsit de la ea!
:)))))))
e un meniu bogat si bine organizat. trebuie sa il studiez mai bine sa ma inspir si eu.
doar ca noi am renuntat foarte mult la carne vara asta asa ca trebuie sa gasesc variantele fara carne :).
e bine sa fii organizat astfel dar mie pur si simplu nu mi a iesit inca. mult si din cauza bugetului.
mi ai amintit ca visine n am luat deloc anul asta. ar fi cazul sa remediez situatia cat mai pot 🙂
Spor la vişinit, Vali! Eu aş vrea să reduc şi mai mult carnea, dar îmi iese cu întreruperi, ca să zic aşa. La începutul acestei postări scrisesem că vreau să fac multe salate şi de fapt, tot carne am cam pus aproape în fiecare zi, cu excepţia celor două zile de post. Şi eu trebuie să caut mai multe feluri de mâncare de post şi să mă obişnuiesc cu ele. De obicei, introduc mai mereu orez, paste şi cartofi, că altfel parcă nu mă satur. La noi doar soţul meu a reuşit să renunţe la carne, cam 5 zile din 7. Asta de vreo două luni, de când s-a apucat de slăbit.