Miez de vară plin de legume şi fructe, deci şi meniul nostru se va adapta ofertei. Am ajuns la al cincilea meniu alcătuit pentru două săptămâni şi continui cu această variantă. Sincer, nu sunt deosebit de multe avantaje faţă de cel săptămânal. Doar o mică reducere a timpului acordat alcătuirii. Dar şi asta înseamnă un câştig în plus, deci rămân la varianta de două săptămâni.
Voi găti mai uşor şi predominat salate. Intenţionez să fac câteva feluri noi cu dovlecei, am văzut două reţete interesante şi o tartă cu piersici. Un borcan din compotul de prune pentru iarnă, se va deschide acum. Şi voi mai face prăjitura cu vişine, că foarte multă vreme nu le mai găsim. Ar fi cazul să pun şi la congelator.

Prima săptămână:
 

Prânz şi seara
– ciorbă de perişoare, piept de pui la grătar/dovlecei cu brânză la cuptor cu salate de vară – luni şi marţi
– salată de vinete/mâncare de fasole verde cu salată de roşii cu ceapă şi castraveţi – miercuri şi vineri
– vinete umplute cu carne şi salată de varză- joi
– frigărui cu muşchi de porc, salată grecească, tartă cu piersici – sâmbătă.
A doua săptămână:
Prânz şi seara
ciorbă de varză cu afumătură şi copane de pui la cuptor/chifteluţe de dovlecei cu cu salată asortată – luni şi marţi
– orez cu legume gratinate/paste cu sos de roşii şi salată de castraveţi/roşii – miercuri şi vineri
– salată săsească de pipote şi inimioare şi salată de varză – joi 
– şniţele din carne de viţel, cartofi umpluţi cu brânză şi bacon, tzatziki, prăjitura cu vişine – sâmbătă.

Ca de obicei, duminica rămâne pentru inspiraţia de moment şi dimineaţa vom avea ouă, brânză, caşcaval, unt, gem, lapte, iaurt, roşii, castraveţi, măsline, cereale.
În afară de cele două prăjituri, în cursul săptămânii vom mai avea ca desert caise, piersici, nectarine proaspete şi compot de prune.
O săptămână minunată să aveţi!
Mihaela Dămăceanu