sursa

Ca in fiecare luna, am cumparat Carticica Practica, de data aceasta cu o mica intarziere.

Tema acestei numar este „Bufet suedez” si veti gasi multe retete interesante, ce merita a fi testate.

Am inceput sa o rasfoiesc cu drag, intr-o seara tihnita. Am remarcat ca au schimbat formatul paginii si admiram cu placere fotografiile.


Trebuie sa va marturisesc ca iau lectii de fotografie culinara din aceasta revista. Pratica redactiei este aceea de a testa o parte din retetele trimise de cititori, si la acestea folosesc fotografiile facute de ei. La cele pe care nu apuca sa le testeze, folosesc fotografiile trimise de semnatarul retetei. Daca obisnuiti sa le cititi, ati observat probabil, ca diferenta calitativa intre fotografiile redactiei si ale cititorilor este foarte mare. Sunt si cativa cititori care fac poze foarte bune, dar acestia sunt putini. Cele mai frumoase, dupa parerea mea, sunt trimise de Simona Patras, care are si un blog culinar. Va invit cu drag sa-i faceti o vizita, pe langa fotografiile deosebit de reusite, veti gasi si niste retete foarte deosebite. Simona chiar gateste cu pasiune, retete cat se poate de inedite si interesante.

Si tot admirand eu fotografiile facute de ei, imi ramane privirea pe una ce imi place in mod deosebit. Stiti cum este, intai te uiti la poza si abia apoi citesti textul, de multe ori, doar in situatia in care fotografia te atrage. Si pentru ca mi-au ramas ochii pe ea, dupa cateva clipe bune de privit citesc si textul, si…..SURPRIZA !!!!! Reteta respectiva era trimisa de mine, dar o ilustrasera cu fotografii facute in redactie. Nu ma mai asteptam sa o vad, intrucat a fost trimisa cu ceva timp in urma. Greu de explicat in cuvinte, bucuria care mi-a invadat sufletul!!!

 

Daca reteta va fi votata de cititori, este posibil sa castig 100 de lei. Am scris cum se procedeaza in articolul catre care am pus linkul din primul paragraf. Dar stiti ceva? Aceasta posibilitate de castig este si ea o bucurie, dar parca este si mai mare cea de a-ti vedea munca apreciata si rasplatita prin publicarea  in paginile revistei.
Si ca sa intelegeti de ce am lasat sus doua fotografii identice si mai ales de ce spuneam ca diferenta intre ce trimitem noi si ce fac ei, este foarte mare, va mai atasez o poza preluata de pe pagina de Facebook a revistei Carticica-Practica.

Pe langa alte retete tentante (v-am spus ca sunt, da?), acolo in mijlocul colajului, se vede si fotografia de la reteta mea. Exact asa arata ea in revista. Cele doua fotografii postate de mine mai sus, sunt ce am reusit eu sa scot, cu incercari multe si eforturi. Prima este varianta editata si a doua cea needitata.
Nici una nu este buna, se pare ca trebuie neaparat sa invat cum se face white balance, aproape toate fotografiile din interior imi ies galbene sau portocalii.

A doua bucurie pe care mi-a adus-o acest numar al revistei, a fost aceea ca articolul scris despre posibilitatea unui castig oferita de redactie, nu a fost munca in zadar. Este a doua oara cand o vad pe Carmen, castigand un premiu cu retetele trimise. Felicitari, draga mea!

Va mai scriu doar cateva retete care mi-au atras atentia in mod deosebit si inchei urandu-va O SAPTAMANA MINUNATA!

Sper sa reusesc sa testez si eu, macar urmatoarele retete:

– chiftele de cascaval cu ciuperci
– sushi urakami
– macarons cu crema de lamaie
– lichior-crema irlandez
– cafea cu arome orientale. 

Mihaela Damaceanu