vinete umplute cu carne 
Aproape au trecut vinetele şi eu nu am apucat să postez o reţetă delicioasă…
Pentru vinetele umplute cu carne tocată, am pornit de la această frumoasă fotografie, a cărei sursă şi reţetă o găsiţi aici. Desigur că iarăşi am modificat pe aici, pe colo, prin punctele esenţiale, că mi-s atât de creativă de nu mai pot :))
Principala modificare a fost la umplutură, unde în loc de ciuperci am folosit alte legume din frigider. Şi chiar cred că în ceea ce priveşte compoziţia de umplere, fiecare îşi poate folosi propria imaginaţie.

 Ingredientele mele:
– 2 vinete mai mari;
–  4 ardei;
– 500 de grame carne tocată de porc
– 2 linguri de orez
– o ceapă
– o jumătate de morcov
– o jumătate de ţelină mică
–  2 roşii mari
– o legătură de pătrunjel
– 100 ml ulei
– sare, piper, curry opţional

Modalitatea de preparare:

1. Tăiaţi vinetele pe lung şi scobiţi miezul cu grijă, astfel încât să rămână un strat suficient de gros din vânătă. De aici înainte, apelez la fotografiile proprii, incomparabile cu originalul, dar cine ştie… Perseverenţa este mama succesului, nu?

2. Tăiaţi în bucăţi de aproximativ 2 cm miezul vinetelor şi căliţi-l puţin în tigaie.

3. Amestecaţi carnea  tocată, cu vinetele călite, roşiile, ceapa, morcovul, ţelina, orezul puţin fiert, pătrunjelul şi condimentele.

 4. Umpleţi jumătăţile de vinete şi ardeii cu amestecul de carne.

5. Aşezaţi în tavă, adăugaţi puţină apă şi daţi la cuptor pentru o oră. Dacă vă rămâne puţină compoziţie, procedaţi ca mine şi umpleţi niscaiva ardei.

  6. Serviţi cu poftă!!!

Nu am făcut prea des în vara aceasta vinete umplute cu carne, sunt bune şi reprezintă o alternativă la clasica salată de vinete, dar vara viitoare voi fi mai hărnicuţă, sper!

Mihaela Dămăceanu