Că tot a fost sâptămâna cu recomandări, o ţin tot aşa şi continui. Întâi v-am recomandat Clubul Piranha, un loc unde te simţi dar şi mănânci foarte bine, apoi v-am scris despre un concurs remarcabil, unde vă mai puteţi înscrie dacă doriţi să staţi gratuit o săptămână într-o superbă casă din Provence. Mă întorc azi din nou la noi, pentru a vă recomanda ceva legat tot de alimentaţie.
Este vorba în primul rând, de un blog interesant pentru toţi cei ce visează cu ochii deschişi la viaţa de la ţară, intitulat „Bucureşteni mutaţi la sat”. Întotdeauna mi-au plăcut oamenii ce aplică idei deosebite, oamenii ce au curaj să lupte pentru visurile lor. Protagoniştii acestui blog au lăsat viaţa din Bucureşti, cu bunele şi cu relele ei, pentru a se muta la vârsta la care mai pot munci şi a o lua de la capăt la ţară. Nu idealizează lucrurile, căci Iuliana ne arată cu realism în postarea aceasta, că şi acest drum necesită investiţii şi are greutatea lui. Chiar dacă ştim aceasta, este o modă acum de a idealiza puţin viaţa la sat. Cel puţin, eu sunt conştientă că asta fac.
Probabil că mulţi cunoaşteţi blogul, dar poate că nu ştiaţi că s-au apucat şi de o mică afacere. Acest lucru mi-a plăcut şi mai mult, iar afacerea constă în cultivarea legumelor în primul an de conversie bio, şi vânzarea lor doritorilor de mâncare sănătoasă, aşa ca noi. Livrează doar în zonele în care îşi permit să se deplaseze, suportând două treimi din costul transportului. Cealaltă treime, în valoare de 6 lei, va fi acoperită de cumpărător. Zonele în care ei pot ajunge sunt Bucuresti, Ilfov, Arges şi Dambovita. Pe lângă legume mai aferă şi alte produse de casă şi vă las pe voi singuri să descoperiţi oferta aici.
Mihaela Dămăceanu